Vladescu: Nu mai e nevoie de masuri restrictive. Cred ca ar trebui sa ne oprim

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 15:16
2067 citiri
Vladescu: Nu mai e nevoie de masuri restrictive. Cred ca ar trebui sa ne oprim
Foto: Antena 3

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a declarat ca Guvernul nu mai trebuie sa ia masuri restrictive deoarece nu mai are de unde sa restranga cheltuielile. In schimb, singurul lucru pe care Romania trebuie sa il faca acum este sa investeasca in infrastructura.

"Sper ca Romania sa fie capabila in semestrul 2 sa arate ca putem sa cheltuim bani pentru dezvoltare. In acel moment putem sa cerem mai multi bani. Asta inseamna locuri de munca suplimentare. Sper ca aceste proiecte de infrastructura sa inceapa sa fie implementate. Este singurul lucru de care are Romania nevoie in acest moment", a declarat Vladescu la Antena 3.

"Nu mai e nevoie de noi masuri restrictive. Cred ca ar trebui sa ne oprim pentru ca nu prea mai avem de unde sa restrangem", a adaugat el.

Fostul ministru a precizat ca actualul buget are alocari pentru proiectele de infrastructura care vor aduce o crestere economica daca vor fi aplicate. El a afirmat, insa, ca revenirea economica nu depinde doar de masurile Guvernului, ci si de fiecare dintre noi.

Referitor la ajutoarele sociale pe care Guvernul le-a redus sau le-a desfiintat, Sebastian Vladescu a afirmat ca venitul minim garantat genereaza "lene".

"Venitul minim garantat este la limita necesitatii. Daca va duceti in satele si orasele mici ale Romaniei, venitul minim garantata genereaza multa lene. E greu sa gasesti forma de munca deoarece oamenii prefera sa aplice la venitul minim garantat si sa munceasca la negru", a mai spus el la Antena 3.

In ceea ce priveste suplimentarea veniturilor, fostul ministru al Finantelor a explicat ca suprataxarea bancilor aplicata in mai multe tari din Uniunea Europeana nu este o solutie si nici acolo nu aduce venituri la buget care sa compenzee nevoile sistemului de asigurari sociale.

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
#Vladescu reducere cheltuieli, #Vladescu crestere economica, #investitii infrastructura , #guvern