Vladescu: Presa incearca sa creeze o stare de tensiune

Luni, 22 Februarie 2010, ora 23:26
4055 citiri
Vladescu: Presa incearca sa creeze o stare de tensiune

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sustine ca el nu a spus niciodata nici de impozitarea pensiilor si nici disparitia alocatiilor pentru copii si ca acestea sunt doar exagerarile presei care incearca sa creeze tensiune.

"Incercati sa creati o noua stare de tensiune! Cei care nu reactioneaza corect sunt cei din presa care din declaratiile noastre segmenteaza o bucatica pentru a crea o stire. Nici eu, nici Seitan nu am declarat ceea ce este stire principala, ca in Romania se impoziteaza pensiile sau nu se mai dau alocatii pentru copii", a spus Vladescu.

El a adaugat ca nu se vor impozita pensiile mici: "Sunt de parere ca pensiile care in acest moment nu sunt impozitate nu pot fi impozitate. Incercati sa creati din nou aceeasi imagine cum ca am vrea sa impozitam pensiile mici. Nu vrem sa impozitam pensiile mici!".

Sebastian Vladescu: Toate pensiile trebuie impozitate

Intr-un interviu pentru Money.ro, Sebastian Vladescu a afirmat ca se gandeste la un sistem prin care sa-i taxeze pe beneficiarii asigurarilor sociale. Conform lui Vladescu, toate pensiile ar urma sa fie impozitate.

"Pensia este o depunere a fiecarui cetatean pentru un venit viitor. La momentul realizarii venitului, ar trebui ca intreg venitul sa fie taxat. Deci orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social", a declarat Sebastian Vladescu.

Ministrul Finantelor a revenit asupra acestei afirmatii dupa ce premierul Emil Boc a iesit public pentru a lamuri ca nu se vor impozita pensiile. Boc a dat asigurari luni ca niciodata nu s-a discutat in Guvern si nu se va discuta despre impozitarea suplimentara a pensiilor.

Emil Boc: Pensiile nu vor fi impozitate suplimentar

"Nu se pune problema impozitarii suplimentare a pensiilor. Domnul Vladescu a facut o declaratie, dar noi nu am discutat niciodata de asta", a precizat liderul PD-L.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Sebastian Vladescu impozit pensii, #presa tensiune stiri Vladescu , #impozite
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Presupunem ca un angajat si angajatorul sau vor contribui lunar impreuna pentru o perioada de 40 de ani, la fondul de pensii de stat cu o suma de 100 US$. In cele 480 luni ( = 12 x 40 ani ) vor plati suma de 48.000 US$ net.