Ziare.com

Vladescu vrea sa taxeze proprietatile la valoarea de piata

Sambata, 16 Ianuarie 2010, ora 09:30

   

Vladescu vrea sa taxeze proprietatile la valoarea de piata
Ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, vrea sa impuna taxa mai aspre pentru case si vile, avand in vedere ca, in prezent, se ia in considerare valoarea de impozitare, nu valoarea de piata.

Ministrul a precizat ca se refera, in special, la bogatii care isi afiseaza averea, care detin case a caror valoare de impozitare este mai mica decat valoarea masinii pe care o conduc, relateaza Gandul.

"Majoritatea apartamentelor au o valoare de taxare la ordinul a cateva mii de euro. De aceea taxa pe un apartament este undeva in zona zecilor sau sutelor de euro. Daca am duce aceste apartamente la valoarea de piata actuala, care-i mai mica decat cea de acum 2 ani, ne-am duce in zona zecilor de mii de euro, iar daca le-am taxa la valoarea lor reala ar trebui sa ne ducem cu taxa in zona miilor de euro, ceea ce ar fi greu de suportat", a declarat Vladescu.

Vladescu a declarat ca impozitarea dupa valoarea de piata a locuintelor si terenurilor ar rezulta in marirea taxei de proprietate de cateva ori.

2021 vine cu discounturi de pana la 50% la principalele categorii de produse si servicii de care afacerea ta are nevoie. Obtine oferta AICI!

Pe de alta parte, implementarea unei astfel de masuri va dura cel putin unul sau doi ani, fiind o operatiune dificila, potrivit analistilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1579 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

asta parca e decebal traian remes! numai el a luat si cenusa din soba!

 

Asta-i retardatu de Vladescu?

S-o impoziteze pe masa la valoarea de piata.La piata nu se cumpara case ci catofi.Casele se cumpara pe baza unor tranzactii finalizate in actul de vanzare-cumparare.Oricum si aceea este o valoare supraevaluata si nu e nevoie sa o mai umfle si boschetarii de la guvernare care daca ar da admitere la o scoala generala din Germania ar cadea cu brio.Amintiti-va de executia lui Ceausescu.

Cred ca exista cel putin doua probleme care fac discutabila ideea domnului Vladescu!

Prima, ar fi legata de modul in care se stabileste asa-zisa "valoare de piatza" si de persoana, sau de institutia care face acest lucru. In functie de interese, vom avea, in mod sigur, cel putin 5 - 6 astfel de "valori",stabilite, chipurile, obiectiv, de cumparatori, vanzatori, intermediari, notari, sau de catre fisc!
A doua problema, este cea a instabilitatii acestei "valori", a variatiei aleatoare, in functie de moda, de contextul economic, de campaniile de promovare, sau de compromitere a unei zone, abil intretinute. Ar rezulta in fiecare an o alta valoare de baza, de la care s-ar pleca in stabilirea impozitului, valoare discutabila si, desigur, contestabila!

Inclin sa cred ca mai pragmatica ar fi tot o metoda bazata pe o serie de criterii unice, obiective, cum ar fi suprafata, dotarile, materialul folosit la construire, suprafata terenului aferent etc.

 

EXCELENT!

Vorbesc serios!
Ăsta habar n-are că valoarea de piată a coborat sub cea din certificatele lui fiscale!!!

 

Sunt clar adept al taxelor mici, dar...

...in toata lumea civilizata, imobiliarele sunt taxate mult mai viguros.

Daca facem abstractie de furturi si risipa la care toate guvernele sunt experte, ideea este buna pentru ca din taxele locale sa platesc serviciile locale DE CALITATE.

Proprietatea este de asemenea repusa in circuitul economic nu tinuta parloaga - daca suma e mai substantiala, cui ii convine sa plateasca la ceva care cere bani fara sa produca?

 

Taxe peste Taxe !!

Dar aceste taxe plateste omul de rand, iar va intreb cei ca din Varfurile Politici si alti Magnati din Romanie, platesc TAXE, su asta este trcut cu vederea !
"O mana spala pe altul" nui asa ???

 

Sa vezi procese in instante cu privire la modul arbitrar in care s-a stabilit valoarea fiecarui imobil.

Statul sa ne spuna care este valoarea de piata reala a patrimoniului detinut de fiecare primarie sau orice alta institutie publica. Astfel incat sa nu se mai poata transfera bunuri cu valoare scazuta in contabilitate catre mediul privat pentru ca astfel este adus un prejudiciu fiecaruia dintre noi. Dupa aceea poate vorbi si de valorile de impozitare ale imobilelor private.

 

Te cred !!!!!

O Casuta mica de familie saraca este evaluat la "Pretul" unei Ville al lui :X-ulescu !!!
Sunt convis de aceste Trucuri, ala Stergator de Parbriz !!!
Bravo Guvern de K-a-k-a Lumii din Epoca de aur al lui BASESCU-ILIESCU !!!

de ce sa platesc

taxe mai mari in conditiile in care guverulcheltuie banii aiurea? in numele sanatatii,al invatamintului al pensionarilor astia ne cer bani tot mai multi dar nu avem nici inatamint nici sanatate de calitate.in schimb tara are datorii tot mai mari iar do.bitocii astia tot imprumuta in numele generatiilor viitoare.mare smecherie ca FMI ne da bani imprumut!de parca ne-ar da gratuit.oricit de multi bani ar avea astia tot praful se alege de ei.prin urmare cred ca cei care isi platesc corect taxele sint niste idealisti utopici.banii mei nu sint pentru inbuibarea alora de la bucuresti,,,nu..nu.prea multi cu mapa si prea putini cu sapa.daca functionarasii din primarii n-au bani de-ajuns,sa mearga la cules capsuni.nu sa-mi mareasca mie taxele

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor