DNA a pus sechestru de peste 15 milioane de euro in dosarul de coruptie in care apar Vladescu si Boureanu

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 16:02
5938 citiri
DNA a pus sechestru de peste 15 milioane de euro in dosarul de coruptie in care apar Vladescu si Boureanu
Foto: Arhiva Ziare.com

DNA a anuntat, vineri, ca a fost pus sechestru pana la concurenta sumei de 15.096.000 euro pe bunurile detinute de cei cinci inculpati cercetati in dosarul de coruptie in care apar fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu si fostul deputat Cristian Boureanu.

"In vederea repararii pagubei produse prin infractiuni si pentru garantarea executarii cheltuielilor judiciare, au dispus masuri asiguratorii pana la concurenta sumei de 15.096.000 euro", precizeaza procurorii anticoruptie, conform unui comunicat remis presei de DNA.

Pana in prezent "au fost indisponibilizate bunuri in valoare de 2.139.807 euro (bunuri imobile in valoare de 1.973.140 euro si bunuri mobile in valoare de 166.667 euro) detinute de inculpatii Costea Mircea Ionut, Mititelu Mihaela, Dascalu Constantin, Boureanu Cristian si Vladescu Sebastian", mai precizeaza sursa citata.

In acest dosar, Sebastian Vladescu a fost acuzat de savarsirea a doua infractiuni de luare de mita si a unei infractiuni de trafic de influenta in forma continuata, in cazul sau fiind stabilita in luna mai o cautiune de 1.000.000 euro, pentru care fostul ministru a garantat cu lingouri, bani si imobile.

Pentru ceilalti inculpati s-au stabilit urmatoarele cautiuni:

- Mircea Costea (cumnatul lui Mircea Geoana, n.red.), fost angajat al Ministerului Finantelor - 1.500.000 euro, inculpat pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita;

- Mihaela Mititelu, la data faptelor persoana apropiata de conducerea C.N. C.F.R., - 1.000.000 euro, inculpata pentru trafic de influenta si complicitate la luare de mita;

- Constantin Dascalu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor - 500.000 euro, inculpat pentru luare de mita;

- Cristian Boureanu, la data faptelor deputat in Parlamentul Romaniei - 200.000 euro, inculpat pentru trafic de influenta

"Infractiunile de coruptie care fac obiectul cauzei au fost comise in legatura cu incheierea si executarea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucuresti - Constanta, precum si cu recuperarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) restante, pentru lucrari de reabilitare efectuate la o alta linie de cale ferata.

Astfel, a rezultat ca, in perioada 2005-2014, oficiali romani sau persoane cu influenta asupra acestora ar fi primit, de la o companie straina, in baza unor intelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, in schimbul acestor sume, sa se asigure incheierea contractelor si plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferata a liniei Bucuresti-Constanta, precum si plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferata care fusese deja realizata de aceeasi companie.

Banii incasati ilegal reprezentau procente din valoarea fiecarei plati facute de statul roman si erau achitati succesiv, pe masura ce compania constructoare incasa, la randul ei, contravaloarea lucrarilor efectuate, de la statul roman (respectiv de la compania C.N. C.F.R.) ", mai preciza DNA intr-un comunicat remis presei in luna aprilie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sechestru dosar Vladescu Boureanu DNA , #ministru Finante