Guvernul nu-si permite masuri de relansare economica, asa ca improvizeaza

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 23:47
1656 citiri
Guvernul nu-si permite masuri de relansare economica, asa ca improvizeaza

Sebastian Vladescu, omul care vine cu vestile rele in ultimul timp, face noi declaratii incurajatoare: Romania nu-si permite un plan de masuri ca la carte, asa ca ministrii au incropit un plan care, in viziunea lor, aduce a plan de relansare economica.

"Strategiile de relansare economica presupun reduceri de taxe, si asta n-a facut nimeni in Europa in ultima perioada de timp, sau alocari masive de bani pentru proiecte de infrastructura.

Noi nu avem suficienti bani ca sa demaram proiecte de investitii majore, toate masurile pe care am putut sa le luam le-am luat. O sa facem publica lista acestor masuri. Exista un set de masuri care, din punctul nostru de vedere, sunt de relansare economica", a spus Vladescu, miercuri seara, la Realitatea Tv.

Nici previziunile pentru trimestrele urmatoare nu sunt foarte optimiste. Suntem in recesiune si o sa ramanem, cel mai probabil, si anul viitor.

"Suntem inca in recesiune si cred ca anul acesta vom continua sa fim in recesiune si pentru anul viitor estimarile nu sunt tocmai optimiste. Acum, in momentul de fata, intrevad limanul foarte greu", a mai spus Vladescu.

El a precizat, insa, ca un lucru foarte important este ca sistemul bancar romanesc este unul stabil, ministerul si Banca Nationala luptandu-se sa-l mentina stabil.

"Sistemul bancar romanesc este un sistem stabil si facem eforturi pentru ca stabilitatea sistemului bancar romanesc sa fie mentinuta", a mai spus ministrul de Finante.

Intrebat ce se va intampla in cazul in care Curtea Constitutionala va decide ca masurile asumate de Guvern sunt neconstitutionale, Vladescu a spus ca exista un plan de rezerva.

"Avem un plan de rezerva pe care nu-l voi face public, pentru ca v-as da o exclusivitate si vreau sa fie un echilibru intre institutiile de presa", a incheiat, ironic, Vladescu.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Sebastian Vladescu relansare economie, #masuri relansare economie Romania, #recesiune Romania , #ministru Finante