Negocierile cu FMI continua: Vladescu se intalneste cu Jeffrey Franks

Duminica, 01 August 2010, ora 14:12
843 citiri
Negocierile cu FMI continua: Vladescu se intalneste cu Jeffrey Franks
Foto: arhiva

Delegatia Fondului Monetar International continua convorbirile cu oficialitatile de la Bucuresti, pe margirea unui nou imprumut de 900 milioane euro, iar duminica urmeaza sa fie discutata scrisoarea de intentie, ce va fi analizata la Washington, dupa incheierea misiunii FMI in Romania.

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, si seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, se intalnesc la Ministerul Finantelor, incepand cu ora 14:30, iar luni urmeaza sa aiba loc discutii la Banca Nationala, unde scrisoarea de intentie va fi analizata impreuna cu guvernatorul Mugur Isarescu si expertii BNR.

"Scrisoarea de Intentie este redactata pe baza unei colaborari intre autoritati si misiunea FMI, iar acum aceasta activitate este in plina desfasurare", a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, Tonny Lybek, seful Biroului FMI pentru Bulgaria si Romania.

Acesta a reamintit ca Scrisoarea de Intentie este revazuta si actualizata in mod obisnuit, cu ocazia fiecarei vizite facute de misiunile Fondului la Bucuresti.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, declara, vineri, ca Romania are neaparata nevoie de banii de la FMI, pentru a putea finanta deficitul din bugetul Statului.

"Fara banii de la FMI va fi imposibil sa finantam deficitul bugetar", sublinia ministrul.

Ministrul Vladescu considera ca o majorare a taxelor si impozitelor nu este posibila in actualele conditii economice si a dat asigurari ca "nici in 2011 nu vor creste taxele si impozitele".

Misiunea FMI la Bucuresti are trei obiective principale - analizarea rectificarii bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 si trecerea in revista a politicilor fiscale si monetare.

Programul de asistenta financiara a Romaniei, in valoare totala de peste 20 de miliarde de euro, este sustinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeana (5 miliarde de euro), Banca Mondiala (un miliard de euro) si alti finantatori internationali.

Pana in prezent, Romania a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE si 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#Vladescu intalnire Jeffrey Franks, #Vladescu intalnire FMI, #Jeffrey Franks FMI Romania , #ministru Finante
Comentarii