Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vladescu: Din pacate, suntem locuitorii unei tari cu foarte multe probleme

Luni, 31 Mai 2010, ora 15:55
6917 citiri
Vladescu: Din pacate, suntem locuitorii unei tari cu foarte multe probleme
Foto: Antena3

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a explicat luni ca este greu pentru Guvern sa aplice masurile de austeritate care sunt "dramatice" pentru cetatenii tarii, insa a asigurat ca nu ar fi fost luate daca nu ar fi fost considerate cele mai eficiente.

"Faptul ca finalmente am ales aceasta decizie care este cea mai dureroasa, cea mai greu de implementat, cea mai periculoasa din punct de vedere social si politic arata ca, din evaluarile noastre, aceasta este masura care duce catre mai mult echilibru", a spus Vladescu.

Ministrul a adaugat, insa, ca e greu sa spui despre masuri ca sunt cele mai bune, avand in vedere cat de tare va afecta un numar mare de cetateni.

"E foarte greu sa spui despre tipul acesta de masuri ca sunt cele mai bune masuri pentru ca ele sunt dramatice pentru un numar mare de cetateni", a mai spus Vladescu.

Saracii de la sat nu platesc impozit si fiecare dintre noi e un mic evazionist

Vladescu a explicat si cum se ajunge ca, pana la urma, fiecare dintre noi sa se transforme cu sau fara stirea lui intr-un mic evazionist.

"Eu cred ca trebuie sa vorbim de economia subterana si economia informala. Aproape 40% din populatia Romaniei, care e definita ca populatia din mediul rural, traieste in economia de subzisenta. Aceasta populatie, din pacate, nu contribuie cu nimic la veniturile bugetare, nici macar pe partea de impozit de proprietate", spus Vladescu.

"O buna parte din ceea ce fiecare dintre noi cumpara este in afara sistemului de plata a TVA, un sistem de evaziune pentru sustinere sociala. Si aici este o mare problema de functionare a sistemului, pentru ca se pierde TVA intr-o buna parte de consum. Aceasta e o zona de evaziune cu care ne e foarte greu sa ne luptam. Din pacate suntem locuitorii unei tari cu foarte multe probleme", a mai spus Vladescu.

Maxime si cugetari: Evaziune fiscala fara oameni nu exista

Ministrul a opinat ca evaziunea fiscala nu ar putea avea loc daca oamenii nu ar produce-o si a spus ca va trebuie pornita o ampla actiune la nivelul institutiilor statului.

"Evaziune fiscala fara oameni nu exista, cred ca ar trebui sa pornim o actiune extrem de dura la nivelul organelor statului. Va trebui sa avem o schimbare de atitudine, de comportament si la un moment dat si o schimbare de oameni", a spus Vladescu.

El a incheiat declarand ca uneori ii e foarte greu si se simte dezarmat de cate lucruri trebuie facute pentru ca tara sa mearga bine.

"Uneori ma dezarmeaza cate lucruri trebuie sa fie facute in Romania pentru a ajunge tara pe care ne-o dorim pentru ca foarte foarte multe lucruri au fost amanate si acum criza ne obliga sa facem mai mult decat ne-am dori. Sa nu credeti ca e usor penru cei care iau decizia", a conchis Vladescu.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Sebastian Vladescu masuri austeritate, #Vladescu evaziune fiscala impozit, #Vladescu evaziune fiscala TVA , #ministru Finante