Vladescu: Impozitul progresiv se va impune in doi sau patru ani

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 10:02
4256 citiri
Vladescu: Impozitul progresiv se va impune in doi sau patru ani

Sebastian Vladescu, fostul ministru de Finante, sustine ca statul va ajunge, intr-un final, sa introduca un impozit progresiv, deoarece are nevoie de parghii pe care cota unica nu i le poate oferi.

"Atat timp cat actualul sistem de asigurari sociale este mentinut, se va ajunge la concluzia ca avem nevoie de impozit progresiv. Nu vad cum va mai putea functiona un stat social doar cu cota unica", a declarat Sebastian Vladescu, potrivit Ziarul Financiar.

Vladescu adauga ca sistemul de impozitare progresiva cu deduceri pentru anumite cheltuieli va deveni o solutie de neevitat in urmatorii doi pana la patru ani.

Fostul ministru Finante adauga ca, in opinia sa, capacitatea statului de a sustine anumite sectoare si de a directiona fonduri s-a redus foarte mult, motiv pentru care impozitarea progresiva "va veni ca un pas logic".

Vladescu a mai amintit de necesitatea impozitului progresiv si in vara, cand spunea ca actuala cota unica de 16% nu mai aduce venituri suficiente.

Acesta adauga ca Guvernul nu va putea aplica impozitul forfetar, care ar trebui sa-l inlocuiasca pe cel minim, deoarece este destul de complicat, iar FMI a cerut stabilitate in domeniul fiscal.

#sebastian vladescu, #Vladescu impozitare progresiva, #Vladescu impozit progresiv , #ministru Finante