Vladescu: Nu mi s-a cerut demisia, nu am de gand sa imi dau demisia

Joi, 17 Iunie 2010, ora 11:09
1882 citiri
Vladescu: Nu mi s-a cerut demisia, nu am de gand sa imi dau demisia

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a infirmat vehement zvonurile privind o apropiata remaniere guvernamentala, precizand ca in ciuda speculatiilor din presa, in sedinta de Guvern de miercuri nu s-a discutat pe aceasta tema. Sebastian Vladescu a mai precizat ca reducerile salariilor bugetarilor si pensiilor vor intra in vigoare odata cu plata drepturilor pe luna iulie, mai precis vor fi resimtite in august.

"Nu mi s-a cerut demisia, nu am de gand sa imi dau demisia (...)Trebuie sa mergem inainte cu acordul cu institutiile internationale, iar discutile despre remaniere nu sunt potrivite in acest moment.(...)Nu s-a discutat ieri (n.red. - miercuri) in guvern nicio secunda despre plecarea cuiva sau despre venirea cuiva", a declarat Vladescu la Antena3.

"Primul ministru nu a abordat aceasta tema, nu a fost nicio discutie pe aceasta tema si nu cred ca in acest moment o remaniere ar avea vreo utilitate, cu exceptia sa 'ofere sange cuiva'", a mai spus ministrul, referindu-se la zvonurile lansate miercuri, pe surse, de Antena3, si preluate ulterior de unele mijloace mass-media.

"Eu nu sunt parte din decizia politica, nu stiu ce s-a discutat la PD-L, dar sunt convins ca primul-ministru are o pozitie solida in acest moment si el va decide. In Guvern nu s-a discutat despre comasari de ministere, s-a discutat despre eficientizare, de o mai buna organizare", a subliniat ministrul de Finante.

Salariile pe iunie nu vor fi afectate

Pe de alta parte, intrebat cand vor resimti cei afectati de cele doua legi ale austeritatii reducerile de 25% din salarii, respectiv 15% din pensii, ministrul de Finante a raspuns: "salariile din sectorul bugetar vor fi reduse odata cu plata drepturilor aferente lunii iulie(...) drepturile lunii iunie nu vor fi afectate", confirmand ca bugetarii vor incasa mai putini bani cu 25% incepand cu luna august.

70.000 de bugetari vor fi disponibilizati, pentru revenirea la salariile precedente ar trebui dati afara peste 100.000

De asemenea, ministrul de Finante a precizat ca in luna iulie va incepe reorganizarea sectorului bugetar, mai precis restructurarea ministerelor si eficientizarea lor, si a reamintit ca in acordul cu FMI Romania s-a angajat sa disponibilizeze circa 70.000 de bugetari.

"Avem in acordul cu FMi o cifra foarte clara: personalul bugetar trebuie redus de la 1.360.000 de persoane la 1.290.000 de persoane, in cursul anului viitor", a spus ministrul, precizand ca cei 1.360.000 care sunt avuti in vedere pentru disponibilizare reprezinta posturi bugetate si ocupate, nefiind vorba deci de reducerea unor posturi pe hartie.

Intrebat cate persoane ar trebui date afara din sistemul bugetar pentru a se reveni la salariile precedente, Sebastian Vladescu a raspuns: "probabil ca in jur de 100 de mii de bugetari".

"Minimum 100 de mii ar trebui dati afara pentru ca cei care raman in sistem sa aiba ce se numeste salarii decente", a subliniat acesta inca o data.

Nu avem in vedere majorarea taxelor si impozitelor

Pe de alta parte, intrebat daca se discuta despre o posibila majorare a taxelor si impozitelor in aceasta toamna, asa cum anunta o serie de lideri politici din Opozitie, ministrul de Finante a explicat ca nu s-a discutat pana in prezent pe aceasta tema in Guvern si ca "atata timp cat nu sunt evenimente dramatice in exteriorul Romaniei si crestrea economica a tarii ramane in jurul lui 0%, raspunsul este NU".

Citeste si:
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
Șefii USR au descins la Mogoșoaia. Mesajul transmis către PNL și PMP: "România nu tolerează violența și bădărănia" VIDEO
12 membri din structurile de conducere ale USR, în frunte cu Dacian Cioloș și Dan Barna, au mers la Mogoșoaia în după-amiaza zilei de vineri, 28 ianuarie. Dacian Cioloș, împreună cu...
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Reacția lui Cătălin Drulă la măsurile ridicole luate de PNL după scandalul din Mogoșoaia: ”Manevră clasică la șmecherie”
Fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă a criticat vineri, 28 ianuarie, decizia PNL de a-l suspenda din partid pe liderul din Ilfov, Hubert Thuma, care a agresat-o pe colega sa din USR...