Vladescu: Nu sunt bani pentru avioanele F-16

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 14:56
1552 citiri
Vladescu: Nu sunt bani pentru avioanele F-16

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, este de parere ca achizitionarea de avioane multirol pentru armata in acest moment nu au sens, deoarece Romania nu are bani pentru asa ceva.

Vladescu a precizat ca bugetul nu permite decat cheltuieli sa asigure supravietuirea institutiilor statului, asa ca achizitiile strategice vor mai avea de asteptat.

"Nu sunt bani pentru avioanele F-16. Nu vad de unde ar putea da Romania 1% din PIB pentru achizitii militare. Nu exista cheltuieli cu F16, e o discutie, in niciun caz astfel de cheltuieli nu sunt posibile in momentul asta. Nu exista nicaieri in buget o majorare de cheltuieli in zona achizitiilor militare. Nu exista in acest moment o aprobare a Parlamentului pentru aceasta achizitie. Este un subiect care astazi este de neacceptat", a declarat Vladescu, joi seara, la Money Channel.

Declaratia survine dupa ce Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a aprobat, in martie, propunerea Ministerul Apararii Nationale de achizitionare a 24 de avioane F-16 second hand, pretul acestora fiind estimat la 1,3 miliarde de dolari.

#sebastian vladescu, #avioane F16, #cumparare avioane , #ministru Finante