Vladescu: Nu voi demisiona nici daca legile austeritatii sunt declarate neconstitutionale

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 11:14
1321 citiri
Vladescu: Nu voi demisiona nici daca legile austeritatii sunt declarate neconstitutionale
Foto: Arhiva

Sebastian Vladescu a declarat, joi seara, ca nu va demisiona nici macar atunci cand Curtea Constitutionala va declara ca neconstitutionale cele doua legi pe care guvernul si-a asumat raspunderea cu cateva zile in urma.

De asemenea, ministrul de Finante considera ca masurile de austeritate luate in tara noastra vor fi suficiente doar in cazul in care recesiunea economica a Romaniei ramane in parametrii prognozati.

In conditiile in care se va ajunge la o crestere negativa de -2%, Vladescu sustine ca "vor trebui luate in calcul alte scenarii".

"In cazul in care recesiunea economica in Romania ramane asa cum este astazi, la 0, poate -1, nu va fi nevoie sa luam masuri suplimentare, chiar daca vor fi probleme, facem ajustari, taiem cheltuielile. Daca vom avea o recesiune de -2, -3, -4, discutam deja de un alt scenariu", a declarat Vladescu, pentru .

Ministrul recunoaste si ca guvernul s-a inselat in trecut in privinta prognozelor privind evolutia economica a Romaniei.

"Noi am lucrat la diverse scenarii, finalmente am sustinut avantajele si dezavantajele fiecarui scenariu si, intr-un grup de decizie in care nu presedintele e cel care a decis ceva s-a luat decizia ca aceasta este cea mai buna varianta", a completat el.

Se pare ca guvernul nu a prognozat in mod corect evolutia economica a Romaniei nici atunci cand a trasat bugetul, iar "cifrele erau adevarate la momentul cand a fost aprobat". "Cresterea economica agreata la acel moment era prognozata la 1,3%, iar a avea indoieli e un lucru normal in lumea in care traim azi", a mai zis el.

In ceea ce priveste cazul de la Focsani, unde o fetita de 11 ani a fost amendata pentru ca nu si-a platit taxele, Vladescu a recunoscut ca ANAF nu functioneaza intotdeauna asa cum ar trebui.

"ANAF nu este atat de eficient pe cat vrem si lupta cu evaziunea in Romania este extrem de complicata. Imi pare rau ca nu dati si exemplele cu sutele de tone de produse confiscate. Acesta este un caz exrtem de suparator si trist, aici e un exces de zel in aplicarea legii si va fi analizat si se vor lua masuri", este de parere ministrul de Finante.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#masuri austeritate, #Vladescu pensii, #Vladescu salarii , #ministru Finante
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cam la fel spunea si Carol al II-lea cand tara se prabusea:
Poza Dan-Ionescu
Dan-Ionescu
rank 5
asta stim altceva ceva de genul am gasit si aplic niste solutii care jusstifica prezenta mea la finante