Vladescu: Pe mine ma cred putini ca stiu aritmetica, sa-i creada pe cei de la FMI

Marti, 29 Iunie 2010, ora 12:57
6289 citiri
Vladescu: Pe mine ma cred putini ca stiu aritmetica, sa-i creada pe cei de la FMI
Foto: Antena3

Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat, marti, ca Guvernul nu si-ar fi dorit sa aplice majorarea TVA-ului, insa a fost nevoit de Curtea Constitutionala care a invalidat masurile propuse de Executiv.

El a precizat, insa, ca s-au facut calculele necesare astfel incat suma ce ar fi venit la bugetul de stat din taierea pensiilor cu 15% sa fie egala cu cea care va veni in urma majorarii TVA-ului la 24%.

"Faptul ca avem un proiect de scrisoare de intentie tot cu un deficit de 6,8% arata clar ca sumele sunt aceleasi. Pe mine ma crede putina lume ca stiu aritmetica, sper ca pe cei de la FMI ii crede lumea", a spus, ironic, Vladescu.

El a mai spus ca in momentul de fata intreaga Romanie are o problema, nu doar Guvernul sau ministerul Finantelor.

"Avem o problema cu totii. Faptul ca dobanzile cresc nu e doar problema Ministerului de Finante, e a fiecarui roman in parte", a spus Vladescu.

O saptamana a patimilor pentru Vladescu

Ministrul a mai spus ca saptamana trecuta a fost o saptamana foarte grea pentru ca Guvernul a trebuit sa renunte la masurile pe care le considera cele mai bune si sa apeleze la planurile de rezerva.

"Saptamana trecuta am fost in saptamana renuntarilor, ca sa nu zic a patimilor, pentru ca noi a trebuit sa renuntam la o serie de masuri din cauza unor autoritati care sunt deasupra noastra. Aceste masuri fac parte din lucruri pe care le-am facut la figuri impuse, nu pentru ca am fi vrut noi. Noi am fi vrut sa facem ce am scris initial in legi", s-a mai plans Vladescu.

El a mai spus ca Guvernul are intotdeauna pregatite mai multe planuri de rezerva, insa asta nu inseamna ca isi doreste sa ajunga sa le foloseasca.

"Intotdeauna avem planuri alternative, le veti vedea la momentul respectiv. Faptul ca exista planuri alternative nu inseamna ca ne asteptam ca celelelalte sa pice sau ca ne dorim sa le aplicam.

Nu ne-am dorit aplicarea majorarii TVA, a trebuit sa venim cu aceasta masura pentru ca masura pe care noi am considerat-o normala si utila si eficienta nu am putut sa o implementam", a mai spus ministrul de Finante.

Incerc sa scot la lumina enigmele sistemului de taxe si impozite romanesti

Vladescu a explicat ca sistemul de pensii romanesc nu este singurul cu probleme, aceeasi situatie fiind si in cazul sistemelor de sanatate si de somaj.

"Nu numai sistemul de pensii are probleme in Romania, si fondul de somaj e in deficit, fondul de sanatate. In ciuda faptului ca nu oprim niciun ban din fondurile Casei de sanatate, mai dam si bani in plus, au deficit mare provenit din datoriile anului trecut.

Incerc sa scot la lumina enigmele sistemului de taxe si impozite romanesti. Avem o tara in care la sistemul de sanatate platitori efectivi sunt 3 milioane si ceva. Acest sistem sustine 16-17-18 milioane de romani sau cati mai suntem", a mai spus Vladescu.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Sebastian Vladescu ministru Finante, #Vladescu majorare TVA, #Vladescu crestere taxe impozite, #Vladescu scadere pensii salarii , #ministru Finante
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
O bucatica de eroare , Domnule ministru ! Cei de la Curtea Constitutionala nu ar fi decis nimic daca nu ar fi fost sesizati .
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Sebastian Vladescu precis stie aritmetica.