Vladescu: Strauss-Kahn a dat un pumn Romaniei, nu suntem in incetare de plati!

Sambata, 27 Noiembrie 2010, ora 22:55
2349 citiri
Vladescu: Strauss-Kahn a dat un pumn Romaniei, nu suntem in incetare de plati!
Foto: Realitatea TV

Fostul ministru de Finante Sebastian Vladescu este convins ca taierile de salarii cu 25% au fost o necesitate, iar istoria va arata ca masura a fost buna, si il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca "a dat un pumn Romaniei, nu guvernului roman" afirmand ca risca sa intre in incapacitate de plata.

Dupa Traian Basescu si Emil Boc, a venit randul lui Sebastian Vladescu sa atace foarte dur acea "parte a presei" care propovaduieste "venirea Apocalipsei" in Romania.

"Dumneavoastra selectati intotdeauna ce va place si va da vant din pupa la ideea de Apocalipsa in Romania. Dar Romania e o tara in care merita sa traiesti si romanii nu vor pleca din tara in ciuda Apocalipsei pe care incercati sa o aratati. Romanii sunt mai intelepti decat dumneavoastra si nu cedeaza la incercarile dumneavoastra de a-i deprima selectand anumite cifre", a spus Vladescu adresandu-i-se moderatorului unei emisiuni de la Realitatea TV, la care participa in calitate de invitat.

Fostul ministru de Finante a aratat ca Romania sta mai bine decat unele tari europene si a reamintit ca tara noastra nu a cheltuit zeci de miliarde de euro ca sa isi salveze sectorul bancar.

"Chiar si cu cea mai mica putere de cumparare tot stam mai bine", a mai spus Vladescu, replicandu-i moderatorului emisiunii ca, daca isi doreste sa castige precum ceilalti europeni, "romanul va trebui sa fie la fel de eficient in munca precum vecinul sau".

In ceea ce priveste taierea salariilor bugetarilor cu 25%, masura pe care si-a asumat-o, Sebastian Vladescu a afirmat cu tarie ca aceasta a fost necesara "pentru ca Romania sa fie stabila".

"Sunt lucruri dure, dar trebuiesc facute chiar daca nu te bucuri ca le faci. (...)Istoria va dovedi ca a fost o masura necesara si buna", a spus el.

Dominique Strauss-Kahn face mai mult politica personala decat politica Fondului

Sebastian Vladescu s-a aratat foarte iritat de "bucuria" cu care moderatorul de la Realitatea TV a reluat declaratiile recente ale directorului FMI Dominique Strauss-Kahn, in care se vorbea despre riscul ca tara noastra sa intre in incapacitate de plata, si asta in ciuda dezmintitilor repetate ale oficialilor BNR din ultimele zile.

Directorul FMI: In Romania, incetarea de plati este iminenta

Vasilescu (BNR): A fost o declaratie politica

"Romania nu este in niciun caz intr-o situatie de risc de incetare de plati(...) Declaratia sefului FMI este o declaratie politica, dumnealui face mai mult decat politica Fondului, face politica domniei sale personale. Nu e in regula si cel mai neinregula este ca dumneavoastra preluati aceasta declaratie cu bucurie, cu satisfactie, cu placere, ,Iata, inca cineva care da un pumn Guvernului!'. Domnul Strauss-Kahn nu a dat un pumn Guvernului, ci Romaniei! Dar nu este un pumn valid", a declarat Sebastian Vladescu, referindu-se la lipsa de reactii pe pietele financiare ca urmare a declaratiei sefului FMI.

Fostul ministru a continuat, zambind, sa isi atace partenerul de dialog. "Nu stiu ce sa fac ca sa va fac sa fiti obiectivi, sa nu fiti in mod constant de o parte a baricadei(...) Am senzatia ca exista o presiune pe romani de a fi deprimati si nu este cazul. Romania nu este pe marginea prapastiei, Romania nu este cel mai nenorocit popor din Europa", a mai declarat Sebastian Vladescu, acuzand "o parte a presei" ca transmite constant informatii selectate pentru a induce la nivelul populatiei "o stare de depresie".

"Exista o actiune conjugata, a dumneavoastra - o buna parte a presei. Dar romanii si-au dat seama ca acest tip de actiune nu este in folosul lor, romanii inteleg mai bine decat politicienii ce e bine si ce nu si accepta mult mai putin sa intre in jocurile lor", s-a aratat convins Vladescu.

Europa in momentul de fata nu are directie

In privinta perioadei urmatoare, Vladescu s-a aratat in general optimist si a afirmat ca BNR isi face foarte bine treaba.

"Anul viitor poate fi un an de stabilitate, in cazul in care Europa va reusi sa mentina echilibrele. Daca nu, discutam despre o alta lume", a spus el, recunoscand ca "Europa, in momentul de fata, nu are directie" si ca, daca lucrurile nu vor evolua pozitiv, va fi nevoie de alte calcule si alte masuri care sa fie luate de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Sebastian Vladescu incetare plati, #Vladescu presa, #Vladescu Director FMI , #ministru Finante
Comentarii