Vladescu: Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie

Marti, 18 Mai 2010, ora 21:17

   

Vladescu: Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie
Nu sunt modificari solide la scrisoarea de intentie pentru acordul cu FMI, a declarat marti ministrul de Finante Sebastian Vladescu, dupa mai multe ore de discutii cu patronatele si sindicatele.

Ministrul a declarat ca reprezentantii sindicatelor si a patronatelor urmeaza sa prezinte, la o alta intalnire, o alta forma a scrisorii de intentie pentru imprumutul de la Fondul Monetar International.

"Nu sunt modificari solide ale scrisorii de intentie, au spus ca vor veni ulterior cu o alta scrisoare de intentie", a declarat ministrul Vladescu.

Intrebat daca va fi nevoie de reducerea salariilor si pensiilor si in anul 2001, ministrul a raspuns ca pentru 2011 vor exista alte legi care sa reglementeze salariile si pensiilor si ca nu va fi nevoie de astfel de masuri si la anul.

Scrisoarea de intentie a Guvernului pentru ce-a de-a patra transa din imprumutul de la FMI nu a primit, luni, avizul Consiliului Economic si Social. Documentul a fost respins de reprezentantii sindicatelor, iar reprezentantii patronatelor au declarat ca au de adus amendamente, iar reprezentantii guvernamentali s-au abtinut.

Guvernul s-a angajat, dupa intalnirea cu reprezentantii FMI, sa scada salariile bugetarilor cu 25% si pensiile cu 15%.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, prezent la randul sau la intalnirea de marti, a declarat ca salariile si pensiile vor fi reduse pentru toata lumea, si nu diferentiat, desi sindicalistii cer masuri de protectie sociala si reducerea fondului de salarii, in loc de reduceri la nivel individual.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, s-au intalnit marti cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, pentru a discuta despre masurile de reducere a salariilor bugetarilor si a pensiilor.

Scrisoarea FMI: trei posibilitati analizate de Guvern

Scrisoarea de intentie pentru acordul cu FMI nu a primit avizul Consiliului Economic si Social, sindicatele nefiind de acord cu reducerile salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%.

Sindicatele raman pe pozitie: voteaza doar o scrisoare modificata catre FMI

Luni, sindicatele si patronatele au votat pentru redactarea unei noi scrisori de intentie catre Fond.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
vladescu
rank 3
DOMNILOR,
Pe cine (mai)reprezinta astia?? O tara intreaga, printr-o multime de organisme, organizatii si alte reprezentari legale si legitime incearca sa-i lamureasca de faptul ca ceea ce intentioneaza EI sa faca este o actiune prost gandita economic, antipopulara, sfidatoare si chiar cu un anume substrat dusmanos la adresa poporului roman! Acesti indivizi au intrat in panica!!EI au o misiune- pauperizarea fortata a natiunii si imbogatirea LOR nerusinata iar opozitia manifestata de popor trebuie infiltrata, subminata, compromisa si anihilata!!!PTR. ASAT sunt in stare de provocari criminale! Oameni buni, ATENTIE la acesti talhari!!
DR.STRANGELOVE
rank 5
SE REPREZINTA
PE EI. RESTUL NU CONTEAZA, CA PE VREMEA LUI CEAUSESCU.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor