FMI in Romania: Vrem sa gasim hibele din sistem

Marti, 27 Iulie 2010, ora 20:08
2222 citiri
FMI in Romania: Vrem sa gasim hibele din sistem
Foto: Arhiva

Seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, marti, ca discutia cu ministrul de Finante Sebastian Vladescu a avut drept scop "gasirea hibelor" din sistemul fiscal romanesc.

"Am discutat impreuna cu ministrul (n.red - Sebastian Vladescu) si cu echipa. Am facut progrese, dar nu am ajuns la o concluzie impreuna. Nu stiu daca voi fi maine (n.red-miercuri) aici, dar o echipa tehnica va fi la Ministerul Finantelor.

S-au discutat masuri fiscale care au fost luate in 2010, masuri pentru 2011, ce masuri fiscale se pot lua in anii ce vin. Vrem sa gasim hibele din sistem", a precizat Franks, in urma intalnirii cu ministrul de Finanate.

In schimb, ministrul Sebastian Vladescu a iesit de la intalnire fara a face vreo declaratie cu privire la cele discutate.

Seful FMI: Ne facem griji in legatura cu absortia fondurilor europene

Tot marti, seful misiunii FMI in Romania a declarat ca principala grija a Fodnului este referitoare la slaba absorbtie a fondurilor europene in tara noastra.

"Ne dorim ca aceasta operatiune sa fie imbunatatita si vom lucra, noi si specialistii UE, cu partea romana, pentru ca acest lucru sa se rezolve. Exista o suma foarte mare de bani la care Romania ar avea acces gratis, trebuie sa se stie cum sa se faca un proiect, cum sa fie urmariti toti pasii pentru a junge la aceste fonduri", a declarat Franks.

Acesta a mentionat ca, daca aceste fonduri nu sunt folosite pana la sfarsitul perioadei de disponibilitate, "toti acesti bani dispar, nu mai sunt disponibili pentru Romnania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#FMI sistem fiscal, #fmi Romania, #hibe sistem fiscal , #stiri Sebastian Vladescu
Comentarii