Ilie Nastase si Sebastian Vladescu, implicati in contracte cu probleme

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 21:40
6781 citiri
Ilie Nastase si Sebastian Vladescu, implicati in contracte cu probleme
Foto: Arhiva

Ilie Nastase si Sebastian Vadescu sunt implicati in insolventa companiei INR Management, dupa ce au primit mai multi bani pentru terenuri, respectiv contracte de consultanta.

Firma este proprietarul complexului imobiliar Silver Mountain, pentru care Ioana Basescu a autentificat vanzarea a 3 locuinte, de 1,2 milioane de euro.

In cazul lui Sebastian Vladescu, acesta a beneficiat de contracte de consultanta supraevaluate, iar Ilie Nastase a vandut terenuri la preturi peste cel al pietei.

INR Managament, aflata in insolventa din luna august, are in portofoliu doua proiecte imobiliare, iar cel mai important dintre acestea este complexul imobiliar de lux Silver Mountain din Poiana Brasov. Firma a fost detinuta de omul de afaceri Dan Fischer, decedat anul trecut, si are datorii de aproape 380 milioane de lei (circa 85 milioane de euro) catre BCR.

Potrivit unui raport realizat de administratorul judiciar, firma Euro Insol, principalele cauze ale insolventei INR Management sunt depasirea termenelor de executie a lucrarilor, costurile foarte mari cu serviciile de consultanta crescute in mod artificial, contractele de consultanta incheiate cu persoanele afiliate si cumparari de active de la persoane afiliate la preturi mai mari decat cele de piata.

Compania a incheiat, printre alte contracte de consultanta, si trei astfel de documente cu fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu.

"Din analiza celor trei contracte de consultanta sus mentionate (incheiate cu Vladescu, in 2009, in calitate de persoana fizica, si in 2010, in calitate de asociat in firma PVB Euroconsulting, potrivit raportului- n.red.) rezulta ca in realitate sumele platite cu titlu de consultanta servicii financiare in legatura cu contractele de credit incheiate cu BCR si finantarea proiectului au fost destinate PFA Sebastian Vladescu, aceste sume totalizand 1.440.791 lei in perioada 2008-2013.

In opinia administratorului judiciar aceste contracte de consultanta nu se justifica, platile efectuate in temeiul acestora crescand nejustificat procentul soft al costurilor legate de proiect in total costuri", se precizeaza in raport.

Administratorul judiciar a identificat, de asemenea, doua contracte de achizitie de terenuri de catre INR Management, de la fostul tenisman Ilie Nastase si Dan Fischer si de la Madalin Rusu si Teodor Rusu.

Astfel, printr-un contract de vanzare-cumparare din 2007, Ilie Nastase si Dan Fischer au vandut un teren de 8.123 metri patrati la pretul de 2,6 milioane de lei in Snagov. La reevaluarea activelor efectuata la sfarsitul anului 2008, chiar daca piata activelor imobilizate a crescut, pentru acest teren firma a trebuit totusi sa constituie cheltuieli (rezerve de reevaluare negative) in suma de 669.773 lei, iar in 2010 inca 920.512 lei.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Ilie Nastase contract firma faliment, #Sebastian Vladescu contract firma faliment , #stiri Sebastian Vladescu