Sebastian Vladescu: Emil Boc nu a fost un prim-ministru bun

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 21:24
7192 citiri
Sebastian Vladescu: Emil Boc nu a fost un prim-ministru bun

Sebastian Vladescu, cel care a indeplinit functia de ministru al Finantelor in Guvernul Tariceanu (2005-2007) si din nou, din 23 decembrie 2009 pana pe 2 septembrie 2010, in Guvernul Boc, a admis ca disputele sale cu Emil Boc au plecat de la faptul ca, in ianuarie 2010, fiecare intelegea economia in alt fel, existand o diferenta majora de opinie.

Vladescu este de parere ca "Guvernul Boc a creat senzatia ca in Romania lucrurile merg bine", la inceputul crizei, strategie cu care nu a fost de acord. Acum, ca Emil Boc nu mai este premier, Vladescu recunoaste ca Boc "nu a fost un prim-ministru bun".

Potrivit economistului, Ministerul Finantelor nu a dus niciodata lipsa de lichiditati. Iar cu un Florin Georgescu la conducere, nume despre care unii spun ca ar urma sa preia sefia ministerului, "nu se vor face prostii la Finante", dupa cum a declarat la Antena 3 Vladescu.

Florin Georgescu la Ministerul Finantelor? Sa dea Dumnezeu!

"Sa dea Dumnezeu!", a exclamat Vladescu la auzul acestei vesti, venita pe surse, desi a recunoscut ca are "mari indoieli ca Georgescu va parasi Banca Nationala" altfel decat printr-un acord. Daca asa vor sta lucrurile, ar fi un avantaj pentru Romania, pentru ca acesta cunoaste institutia, nu are nevoie de perioada de adaptare, spune el.

Potrivit lui Vladescu, bani pentru reintregirea salariilor exista si trebuie sa se faca acest pas, eventual in doi pasi - 8% in iulie si 7% in cotombrie sau decembrie.

Intrebat daca se poate fara FMI, economistul a tinut sa atraga atentia ca este singurul care a trimis Fondul acasa, in 2005. Oricum, a tinut el sa sublinieze, imprumuturile sunt momentan oprite. "Nu se pune problema in momentul de fata sa tragem bani de la Fondul Monetar".

Acest guvern nu trebuie sa faca nimic; doar sa organizeze alegerile

Legat de noul guvern, Vladescu a tinut sa mentioneze ca "este foarte importanta aceasta stare de bucurie la schimbarea imparatului, conducerii, dar nu trebuie sa uitam ceva - situatia proasta in care s-a aflat Guvernul condus de liderul PDL s-a datorat unei stari de criza economica.

Daca situatia ar fi fost alta, nemultumirea ar fi fost mult mai redusa si mai putin consistenta; bucuria se va epuiza f repede", a explicat Vladescu.

"Acest guvern, pentru a fi unul coerent, nu ar trebui sa faca nimic decat sa organizeze alegerile, in iunie si septembrie", a mai spus fostul ministru. In plus, acelasi guvern "pleaca cu un handicap foarte mare - resursele naturale, minerale si agricultura", fiind nevoie sa-si gandeasca bine pozitia si strategia, a conchis Vladescu.

Citeste si:
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Adrian Oros, ministrul Agriculturii, după revenirea în guvernul Cîțu: "Nu am părăsit echipa lui Ludovic Orban!"
Ministrul interimar al Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluţie realistă şi decentă pentru gestionarea crizei...
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Sursa: Ziare.com