Ziare.com

Vladescu: Asupra masurilor convenite nu se va reveni in cursul lui 2011 (Video)

Duminica, 09 Mai 2010, ora 22:48

   

Vladescu: Asupra masurilor convenite nu se va reveni in cursul lui 2011 (Video)
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca masurile de austeritate vor fi aplicate pana la sfarsitul anului 2010, insa a precizat ca, in scrisoarea de intentie catre FMI, va exista o limita a cheltuielilor salariale si a numarului de personal si pentru anul viitor.

"Aceste masuri se aplica incepand cu acest moment, ele sunt masuri la care nu se va reveni in cursul anului 2011. In cursul lui 2011 vom avea o noua lege a pensiilor, care va stabili un nou cadru de plata a pensiilor si limitele in care se va incadra cheltuiala de pensii, iar in ce priveste cheltuiala pentru sectorul bugetar, in scrisoarea de intentie catre FMI va exista o limita a cheltuielii salariale pentru anul viitor si o limita a numarului de personal", a sustinut ministrul.

Vladescu: Si daca maream taxele, tot trebuia sa taiem salariile

Vladescu a subliniat ca, "din acest punct de vedere, masurile constituie baza stabilizarii sistemului de pensii si a sistemului de salarizare in zona bugetara pentru o perioada lunga de timp".

Ministrul a mai spus ca scrisoarea de intentie va fi aprobata in Guvern saptamana care urmeaza, sau cea viitoare, iar in board-ul FMI - dupa data de 20 iunie, nefiind inca stabilit un termen.Sursa: rNews

Articol citit de 1454 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Si daca maream taxele ,tot trebuia sa taiem salariile."

DECI TREABA E OABLA,NE ASTEPTAM ACUM SA MARITI SI TAXELE.ASTA NUMAI DACA NOI VOM STA CUMINTI PE SOBA,CRED CA VA INSELATI.O SA MAI POCNEASCA MAMALIGA IAR.

 

BNR SOLUTIE SIGURA .........NU MAI FURATI DE LA POPOR MAI FURATII SI DE LA FRANCMASONUL ISARESCU...ARE BANII SI GOLD....PFFFFFFFFF IA UITATIVA PE LISTA DE REZERVA A STATULUI..........PFFFFFFFFFFFFF

Oficialii băncii centrale au explicat pentru Gandul că, prin lege, banca nu poate ajuta bugetul de stat cu bani, nici pentru scoli, nici pentru poduri, nici pentru pensii
După ce anul trecut a inregistrat un profit net de peste 70 de milioane de euro, Banca Natională a Romaniei (BNR) "a iesit la cumpărături". Parcul auto al BNR va fi imbogătit in scurt timp cu 12 masini de teren pentru care va plăti 996.720 de euro, conform anuntului de pe platforma de licitatii publice "e-licitatie", publicat pe 21 ianuarie. Intrebati dacă suma de un milion nu este in contradictie cu situatia actuală a economiei nationale, sau a statului, care se imprumută pentru a plăti pensiile si salariile, oficialii BNR subliniază că situatia este foarte simplă: fie cheltuiesc banii pe care ii au, fie ii distrug, pentru că statului nu ii pot da bani.
"BNR este o institutie unică. BNR nu poate, prin lege, să ajute statul cu bani. Acesti bani nu sunt de la bugetul de stat, ci sunt ai băncii centrale. Noi nu putem nici să construim poduri sau scoli, nici să dăm bani pentru pensii. Dacă acesti bani nu sunt cheltuiti, ei trebuie să fie distrusi. Banii BNR nu au voie să iasă din interiorul BNR", a declarat pentru Gandul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.

Masinile nu vor transporta directorii, ci banii BNR
In ceea ce priveste destinatia propriu-zisă a banilor, respectiv cele 12 masini de teren, de peste 83.000 de euro fiecare, luate in leasing pe patru ani, Vasilescu a tinut să sublinieze că ele sunt destinate transporturilor de bani pe care le operează institutia. "Masinile de teren sunt folosite pentru convoaiele cu bani pe care BNR le trimite, zi de zi, peste tot in tară. Aceste convoaie nu au fost niciodată atacate si nici nu vor fi atacate. Acest lucru este imposibil, tocmai pentru că ele sunt insotite de un convoi format si din masini blindate, convoi care este dotat, printre altele, si cu armament greu", a spus oficialul băncii centrale.
Cat priveste parcul auto pus la dispozitia oficialilor BNR, consilierul guvernatorului spune că acesta este alcătuit din "productii autohtone", in majoritatea lor fiind vorba despre Dacia Logan, la care se adaugă unele autovehicule mai vechi, marca Daewoo Nubira, produse la fosta fabrică a coreenilor de la Craiova. Pe langă faptul că parcul auto nu cuprinde cate o masină pentru fiecare oficial BNR, ci mult mai putine, Vasilescu sustine că folosirea acestora presupune completarea catorva cereri sau formulare. "Pentru a le folosi, trebuie să facă o cerere. Trebuie să spună unde merg, de ce merg, cati litri de benzină s-au consumat si asa mai departe", explică el. Anul trecut, BNR a inregistrat un profit brut record, de circa 1,1 miliarde de euro. Profitul net insă a fost de numai aproximativ 70 de milioane de euro.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor