Vladescu: Bancile trebuie sa cofinanteze proiectele cu fonduri UE

Vineri, 05 Martie 2010, ora 12:48
871 citiri
Vladescu: Bancile trebuie sa cofinanteze proiectele cu fonduri UE

Sectorul bancar are o lichiditate ridicata si bancile trebuie sa se orienteze catre acordarea de finantari pentru atragerea de fonduri UE, in conditiile in care MFP nu va mai fi la fel de activ pe piata interna a titlurilor de stat ca in 2009, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

"Sectorul bancar isi face treaba, incearca sa finanteze, iar astazi este obligat sa finanteze pentru ca nivelul de lichiditate este foarte mare (...) Astazi sectorul bancar are mai multa lichiditate decat ii trebuie", a declarat Vladescu, vineri, informeaza Mediafax.

Ministrul a explicat ca bancile vor trebui sa isi orienteze lichiditatile catre finantari pentru atragerea fondurilor europene, mai ales ca Ministerul Finantelor va iesi mai mult pe pietele internationale in acest an si se va imprumuta mai putin de pe piata interna.

El a atras, insa, atentia ca bancile cauta clienti pentru acordare de cofinantari si prefinantari pentru atragerea de fonduri europene, insa nu pot sa acorde tuturor clientilor, acestia trebuind sa demonstreze ca sunt eligibili.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#banci proiecte fonduri UE , #stiri Sebastian Vladescu