Ziare.com

Vladescu: Intentia de a "amesteca" Romania cu Grecia e rauvoitoare

Miercuri, 03 Martie 2010, ora 21:34

   

Vladescu: Intentia de a "amesteca" Romania cu Grecia e rauvoitoare
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, sustine ca sunt "cel putin rauvoitoare" incercarile de a compara situatia economica a Romaniei cu cea a Greciei in ceea ce priveste o serie de date statistice legate de Produsul Intern Brut.

Grecia, care se confrunta cu grave probleme economice cauzate de deficitul bugetar, a fost acuzata de mistificare a datelor statistice, ajungand astfel la cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeana in anul 2009 - 12,7% - si o datorie publica mai mare cu 20% decat PIB-ul tarii.

Grecia ia masuri si mai dure pentru reducerea deficitului

Institutul National de Statistica (INS) a estimat PIB-ul Romaniei la 491,273 miliarde de lei, in conditiile in care o proiectie anterioara a autoritatilor romane avansa cifre de 505,5 miliarde de lei.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Astfel, deficitul bugetar ar urma ajunga la 7,4% din PIB pentru anul 2009, deoarece Produsul Intern Brut exprimat de INS in termeni nominali a fost inferior celui prevazut. Revizuirea nu va constitui, insa, o incalcare a Acordului cu FMI, care prevedea o tinta de deficit de 36,5 miliarde lei.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 700 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Coalitia securisto-comunista PSD+PC+PNL+media lupta din rasputeri sa distruga Romania

Raspandacii acestui cadavru politic in descompunere sunt la post zi si noapte si arunca pe piata minciuni, dezinformari si calomnii.

 

e mai periculos ce spui tu...chiar mai periculos decat raspandacii zvonului ca in romania va fi un

cutremur mai mare de 7 grade si faptul ca nu ar mai ramane nici o cladire in picioare in romania!

pune si pd/l

ca au supt si ei la aceas tzatza , a partidului comunist.ori ca intotdeauna actualii sunt democratzi, si cinstitzi?jaaaaaaaaa mirosi latrau...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor