Vladescu: Putem sa reducem salariile si pensiile, asta nu va rezolva problema

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 23:12
3778 citiri
Vladescu: Putem sa reducem salariile si pensiile, asta nu va rezolva problema
Foto: Antena1

Sebastian Vladescu, fost ministru de Finante, a declarat miercuri ca masurile de austeritate, precum reducerea salariilor si impozitarea pensiilor, nu vor rezolva problema de fond a Romaniei, care nu poate functiona independent de Europa.

Sebastian Vladescu a declarat ca, din discutiile cu oficialii romani, a aflat ca nu exista in plan noi masuri de limitare a veniturilor populatie, pe langa cele operate anul trecut. In functie de situatia economica, insa, lucrurile s-ar putea schimba, adauga acesta.

"Daca se discuta de o crestere economica de 2% anul viitor, ar putea sa se discute de noi restrictii la cheltuielile bugetare, dar din cate stiu eu singura zona vizata este reducerea investitiilor, nu noi taieri salariale si de pensii", a declarat Vladescu.

Acesta a precizat ca solutia pentru Romania nu o reprezinta masurile de austeritate, in conditiile in care Romania este dependenta de Europa.

"Putem sa reducem salariile, pensiile, putem sa reducem cheltuielile materiale (...), se pot face aceste lucruri, insa niciuna din masuri nu rezolva problema Romaniei, in conditiile in care Romania este membra UE.

(...) Aici as mentiona care este noua paradigma economica in care va lucra Europa: Romania nu poate sa lucreze independent, nu exista resurse suficiente si, din punctul meu de vedere, cine spune ca putem mari salariile si pensiile minte", a spus Vladescu.

Fostul ministru de Finante a precizat ca, spre deosebire de Europa, Statele Unite si China cresc, deoarece emit masa monetara, cu ajutorul careia finanteaza deficitele.

"Europa este blocata intr-un model vechi, pe care nu poate sa il aplice, pentru ca nu e functional, dar nu are puterea de decizie sa iasa din acest sistem", a mai declarat Vladescu.

#sebastian vladescu, #Vladescu salarii pensii, #Vladescu problema Romania , #stiri Sebastian Vladescu