Vladescu: Romania nu are resurse pentru granturi si subventii

Marti, 23 Februarie 2010, ora 20:50
924 citiri
Vladescu: Romania nu are resurse pentru granturi si subventii
Foto: Zf

Romania nu dispune de resurse financiare suficiente pentru acordarea de granturi si pentru subventii, a declarat marti ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, care a raspuns astfel unei plangeri venite din partea senatorilor PD-L.

"Nu mi-a reprosat nimeni nimic (referitor la declaratiile legate de impozitarea pensiilor, n.r.), insa domnul senator (...) mi-a reprosat ca nu avem o sustinere suficienta pentru agentii economici in timp de criza. Nu puteam da granturi si nu putem sa dam subventii pentru ca nu avem resurse financiare", a afirmat ministrul Finantelor, la iesirea de la discutiile cu grupul parlamentar PD-L din Senat.

Pe de alta parte, Vladescu a anuntat ca MFP analizeaza posibilitatea reducerii taxelor parafiscale, urmand sa fie diminuate "toate taxele fiscale care pot fi reduse".

Premierul Emil Boc i-a cerut marti ministrului Finantelor sa continue reducerea numarului de taxe si tarife parafiscale, proces demarat de fostul ministru PDL al Finantelor, Gheorghe Pogea.

"Va rog sa analizati reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale. (...) Acest mecanism de simplificare sa continue si,in luna martie, sa aveti o analiza", a declarat Boc la inceputul sedintei de marti a Executivului.

Guvernul a aprobat anul trecut taierea, prin comasare sau anulare, a aproape 200 din cele circa 500 de taxe si tarife parafiscale identificate de Ministerul Finantelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#Vladescu resurse granturi, #Vladescu reurse subventii , #stiri Sebastian Vladescu