Cum poți trăi 100 de ani: Secrete pentru minte și organism dezvăluite de un medic celebru din Australia

Marti, 09 August 2022, ora 04:19
7683 citiri
Cum poți trăi 100 de ani: Secrete pentru minte și organism dezvăluite de un medic celebru din Australia
Exercițiile fizice regulate reprezintă unul dintre secretele longevității FOTO: Mercury

Norman Swan, un medic celebru din Australia, care a scris recent o carte intitulată: Vrei să trăiești mai mult tânăr: Ultimul ghid pentru longevitate”, în care prezintă secretele unei vieți de 100 de ani. El susține că o dietă variată mediteraneană, exerciții fizice regulate, fără fumat, cu conexiuni sociale dezvoltate și relații pozitive sunt cele mai importante caracteristici ale unui trai sănătos, centenar.

Doctorul spune că, spre exemplu, nu trebuie să ajungi la vârsta de 55 de ani (cât are el acum) și să ai corpul unui om de 75 de ani. Trebuie să ai organismul unei persoane de 45, 50 de ani”, astfel că poți trăi 100 de ani și chiar mai mult, potrivit Illawarramercury.

Acesta este scopul cărții scrise de celebrul doctor din Australia. Omul trebuie să-și planifice să rămână mult timp tânăr, la minte și la corp. Ce trebuie să fac pentru a trăi 100 de ani? toată lumea se întreabă.

Ce schimbări trebuie să faci în viața ta, astfel încât să te bucuri de o longevitate sporită. ”Ar putea fi plictisitor, dar fă lucrurile de bază din viață, indiferent de vârsta pe care o ai.

Fumatul, hipertensiunea arterială, creșterea grăsimilor din sânge, lipsa activității fizice regulate și supraponderabilitatea sau obezitatea accelerează îmbătrânirea biologică”, a spus Norman Swan.

Un ingredient din alimente face minuni în organism: Reduce riscul de cancer cu 60% dacă îl consumi zilnic

”Sunt lucruri de bază pe care trebuie să le faci. Renunțați la fumat, reduceți tensiunea arterială și nivelul colesterolului, de asemenea, indicele de masă corporală. Faceți toate analizele de sânge și de sănătate, pentru cancer și alte boli.

Mâncați o dietă mediteraneană, faceți exerciții fizice regulate, creați un deficit de calorii, în care să mâncați mai puțin decât consumați. În plus, știți de regulă, de ce au murit cei din familia ta și la ce vârstă. Cu cât vei afla mai din tinerețe, cu atât mai bine.

Dacă există un tipar în familia ta de persoane care suferă de boli de inimă sau cancer sub 60 de ani, atunci poate iei în considerare consilierea genetică, faci analize pentru a putea depista un eventual cancer prematur”.

Semnal de alarmă tras de medicii europeni: Ceva din aer ne înnebunește VIDEO

”Acum cincizeci de ani, a trăi până la 100 de ani, era o anomalie genetică. Dar astăzi asta s-a schimbat. Acum putem trăi până la 105, 110 ani. Dar oamenii trăiesc până la 100 de ani acum din cauza vieții pe care au dus-o și a alegerilor pe care le-au făcut de-a lungul timpului”, a explicat medicul.

”Dacă ne uităm la oamenii care au trăit până la 100 de ani, ei nu au avut hipertensiune arterială, nu au fumat, nu sunt prea grași, nici prea slabi, bărbații sunt căsătoriți, de obicei, dar femeile nu sunt”.

În plus, centenarii au trecut mai ușor peste necazurile din viață. Studiile au arătat că ei sunt mai optimiști și cu cât ești mai optimist cu atât poți trăi mai mult. ”Dacă ai ajuns la 60, 70, 80 sau 90 de ani, ține pasul cu dieta și exercițiile fizice, învață noi abilități pentru a aprofunda rețelele neuronale din creier, dormi 8-9 ore și rămâi într-un mediu social”, a concluzionat Swan.

Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Cătălin Predoiu, atac la USR în plenul Parlamentului: „Aţi plecat de la guvernare cu pantalonii murdari, la prima bătălie”
Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a lansat marţi, 3 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, un atac la adresa USR despre care spune că s-a retras de la guvernare „cu pantalonii...
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
”Nu îţi ia nimeni cash-ul din buzunar!” Cum abordează PSD decizia privind limitarea plăților cu bani lichizi la 5.000 de lei/zi
Social-democraţii precizează că o persoană va putea să îşi cumpere în continuare frigider, televizor, cauciucuri de iarnă sau orice altceva în limita a 5.000 de lei cash pe zi, aceasta...
#secrete longevitate, #factori longevitate, #centenari, #viata sanatoasa sfaturi, #viata lunga sfaturi, #secrete sanatate, #dieta sanatoasa , #stiri sanatate
Comentarii