Guvernul urmează să aprobe proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie

Luni, 14 Februarie 2022, ora 17:18
1439 citiri
Guvernul urmează să aprobe proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie
Sedință de guvern FOTO gov.ro

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de luni, un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

"Prezentul proiect de lege propune o soluţie fundamentată pe două dimensiuni principale: desfiinţarea SIIJ; preluarea competenţei SIIJ de către parchetele obişnuite, aceste cauze urmând a fi instrumentate doar de procurori anume desemnaţi în acest sens, potrivit procedurii propuse prin prezentul proiect de lege", se arată în expunerea de motive a proiectului.

În şedinţa de Executiv urmează să fie adoptat şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind măsuri de sprijin pentru unităţile administrativ-teritoriale în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei.

Măsura va fi aprobată prin proiectul de OUG care vizează completarea articolului Ill din Legea nr. 259/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării".

"Se estimează că pentru măsurile de sprijin prevăzute de proiectul de act normativ, maximul posibil de alocat este în sumă totală de 170 milioane lei", se menţionează în nota de fundamentare a proiectului.

Printr-un proiect de hotărâre, Executivul va adopta normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 124/2021 privind stabilirea cadrului instituţional şi financiar pentru gestionarea fondurilor europene alocate României prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2020 privind unele măsuri pentru elaborarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile şi nerambursabile în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Un alt proiect de hotărâre care va fi aprobat în şedinţa de guvern este cel privind privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comitetului interministerial pentru programul România Atractivă în vederea stabilirii obiectivelor incluse în cele 12 rute turistice/culturale din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Tot printr-o hotărâre, Guvernul urmează să decidă cu privire la înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#sedinta guvern, #proiect lege, #desfiintare SIIJ , #desfiintare sectia speciala