Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 08:21
3129 citiri
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul condus de Marcel Ciolacu se reunește la Timișoara FOTO Facebook

Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale aferente lunii mai.

Reuniunea Executivului va avea loc începând cu ora 13.00, la sediul Prefecturii Timiş.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, să ia măsuri, astfel încât pensionarii să îşi primească pensiile înainte de Paşti.

Proiectul de hotărâre propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde lei.

Astfel, urmează să fie virată suma de peste 1,961 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 339,359 milioane lei din bugetul de stat către Compania Naţională Poşta Română S.A. pentru plata în avans a pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai, prin mandat poştal.

De asemenea, va fi virată suma de 6,347 miliarde lei din bugetul asigurărilor sociale de stat şi a sumei de 683,898 milioane lei din bugetul de stat către băncile comerciale pentru plata în avans a drepturilor menţionate aferente lunii mai, în cont curent sau în cont de card.

*** În şedinţa specială a Executivului urmează să se aprobe şi indicatorii tehnico-economici privind construirea unui stadion cu capacitate de 30.000 de locuri în Timişoara.

*** Guvernul va analiza şi un proiect de hotărâre privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Beba Veche (România) - Kübekháza (Ungaria) pentru traficul internaţional de persoane, precum şi pentru traficul internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

*** Pe agenda reuniunii se află şi un proiect de hotărâre privind declanşarea unei proceduri de expropriere pentru varianta ocolitoare a municipiului Arad - est.

*** Cabinetul Ciolacu va mai discuta indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii portuare în portul Drobeta Turnu Severin.

*** Guvernul va mai analiza şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 173/2022 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din Planul naţional de redresare şi rezilienţă aferente componentei 3 - Managementul deşeurilor, componentei 10 - Fondul local, componentei 11 - Turism şi cultură, componentei 12 - Sănătate - Investiţia 12. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice - obiective de investiţii cu contracte de lucrări în derulare încheiate cu Compania Naţională de Investiţii C.N.I. - S.A., componentei 14 - Buna guvernanţă şi componentei 15 - Educaţie, precum şi pentru completarea unor acte normative şi pentru modificarea OG nr. 25/2001 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii,, C.N.I." - S.A.

*** Printr-un memorandum urmează să fie aprobată participarea României ca membru activ al D4D Hub, având ca obiectiv implicarea activă a ecosistemului românesc de inovaţie digitală în pieţele emergente şi accesarea de fonduri externe.

Quarterly Report - Editia 4

Când va fi gata Centrul de Mari Arşi de la Timişoara. Anunțul mult așteptat al ministrului Sănătății FOTO
Când va fi gata Centrul de Mari Arşi de la Timişoara. Anunțul mult așteptat al ministrului Sănătății FOTO
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vineri, 24 mai, că Centrul pentru mari arși de la Spitalul Județean de Urgență Timișoara va fi finalizat până la sfârșitul anului....
Un cioban din Timiș a ales să moară în chinuri groaznice. A băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor
Un cioban din Timiș a ales să moară în chinuri groaznice. A băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor
Un cioban de 44 de ani de la o stână de oi din localitatea Secaş, judeţul Timiş, a murit după ce a băut o substanţă care se foloseşte la deparazitarea oilor. Poliţiştii au deschis dosar...
#sedinta guvern, #Timisoara, #prima, #decizii, #proiecte , #guvern