Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”

Luni, 15 Aprilie 2024, ora 21:40
3564 citiri
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk FOTO X

Presa de propagandă rusă a difuzat astăzi, 15 aprilie, informații că un „avocat al apărării” l-a reprezentat pe șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, pe care Federația Rusă îl acuză de terorism.

Astfel, ”avocatul” a făcut apel la decizia instanței de la Moscova de a-l aresta în lipsă pe Maliuk. Cu toate acestea, această informație nu este adevărată, a informat serviciul de presă al SBU.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei solicită presei să perceapă orice declarații ale autorităților ruse și ale instanțelor din Federația Rusă cu privire la arestarea în lipsă a șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk, și presupusul recurs din partea acestuia, într-una dintre instanțele de la Moscova, exclusiv ca o manifestare ostilă. Nici SBU, nici Vasil Maliuk nu au apelat personal la vreun avocat pentru a contesta deciziile false ale tribunalelor ruse. Aceste informații sunt complet neadevărate”, a spus serviciul de presă într-un comentariu.

După cum notează SBU, „apărarea” care se presupune că depune contestații în numele lui Maliuk face parte dintr-o campanie de discreditare a Federației Ruse.

„Toate măsurile efectuate de Serviciul de Securitate al Ucrainei respectă în totalitate normele legislației naționale și internaționale”, a adăugat serviciul de presă.

Anterior, Tribunalul Basmanny din Moscova a dat o sentință preventivă în lipsă pentru șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk, sub forma unei arestări. Partea rusă, în spiritul propagandei ruse, îl acuză pe șeful SBU de „terorism”. De asemenea, se remarcă faptul că Rusia l-a plasat pe Maliuk pe lista federală și interstatală a celor căutați.

Kremlinul ar putea să-l acuze pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk de atacul terorist din „Crocus”.

Reamintim că Ministerul rus al Afacerilor Externe a publicat o declarație absurdă în care îl acuză pe șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei că ar fi fost responsabil pentru atacul terorist și cere extrădarea Ucrainei.

Quarterly Report - Editia 4

Nu mai sunt bani pentru ajutorul umanitar pentru Ucraina. Avertismentul Agenției ONU pentru Refugiați
Nu mai sunt bani pentru ajutorul umanitar pentru Ucraina. Avertismentul Agenției ONU pentru Refugiați
În timp ce necesităţile cresc, după doi ani ani de război, ajutorul umanitar pentru Ucraina duce lipsă de fonduri, şi-a exprimat dezolarea Karolina Lindholm Billing, reprezentanta Agenţiei...
Pericolul ascuns din borcanul cu miere. Apicultori: „Cerem măsuri urgente”
Pericolul ascuns din borcanul cu miere. Apicultori: „Cerem măsuri urgente”
Mierea din import reprezintă un pericol pentru sănătatea consumatorilor, dar și concurență neloială pentru apicultorii români, spun organizațiile agroalimentare consultate de Ziare.com...
#sef spionaj, #Ucraina, #arestat, #lipsa, #Moscova, #avocat aparare, #propaganda Rusia , #Razboi Ucraina