Ce se întâmplă dacă amesteci suc de lămâie cu semințe de chia și bei licoarea pe stomacul gol

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 22:26
4913 citiri
Ce se întâmplă dacă amesteci suc de lămâie cu semințe de chia și bei licoarea pe stomacul gol

Consumul de apă cu chia poate fi cheia pentru a preveni mâncatul excesiv și, în cele din urmă, pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Semințele de chia provin de la planta de chia, Salvia Hispanica, și și-au câștigat numele de la războinicii azteci, care le-au folosit ca alimente de supraviețuire.

Un mic studiu brazilian publicat în 2015 în Nutricion Hospitalaria, care a implicat participarea a 26 de bărbați și femei cu supraponderabilitate sau cu obezitate a constatat că un consum zilnic de 35 de grame (aproximativ 3 linguri) de semințe de chia timp de 12 săptămâni a dus la pierderea în greutate.

Semințele de chia, proprietăți medicinale

Amestecul de semințe de chia cu suc de lămâie este un remediu natural care a devenit popular pentru conținutul său ridicat de nutrienți esențiali și pentru proprietățile sale medicinale.

Este o băutură răcoritoare, cu efecte diuretice și depurative. Pe lângă faptul că ajută la eliminarea rezidurilor din organism, te poate ajuta să pierzi în greutate într-un mod sănătos. Are cantități semnificative de substanțe antioxidante.

Semințele de chia cu lămâie: îți scad colesterolul și îți curăță arterele

Consumul de chia cu suc de lămâie are multe proprietăți benefice, cu condiția să fie introdus în cadrul unei diete sănătoase.

Licoarea îți protejează inima. Băutura de chia cu lămâie este ideală pentru protejarea sistemului cardiovascular. Omega-3 ajută la controlul colesterolului ridicat și al inflamației, potrivit acestui studiu publicat în The Cochrane Database of Systematic Reviews.

Compușii săi antioxidanți ajută la curățarea arterelor și la controlul tensiunii arteriale.

Te ajută să pierzi în greutate

Unul dintre cele mai interesante beneficii ale acestui remediu este capacitatea sa de a regla pofta de mâncare și de a susține pierderea în greutate. Aportul său de fibre alimentare și de compuși antioxidanți favorizează eliminarea țesutului adipos. La rândul lor, acestea împiedică acumularea de toxine și grăsimi. Pe de altă parte, consumul acestei substanțe a demonstrat în acest studiu că sporește sațietatea.

Îți protejează stomacul

Consumul regulat al acestei băuturi este o alternativă excelentă pentru a combate problemele digestive, cum ar fi constipația și sindromul colonului iritabil. Fibrele sale dietetice ajută la eliminarea deșeurilor. De asemenea, ajută la controlul inflamației și al excesului de aciditate.

Te energizează

Să începi ziua cu o băutură făcută din chia și suc de lămâie poate fi una dintre cele mai bune decizii pentru a te simți mai energic. Aceste ingrediente au o valoare energetică semnificativă. Adică, după ce sunt asimilate, ajută la menținerea unei bune performanțe fizice și mentale.

Protejează oasele

Pe lângă antioxidanți și proteine, acest remediu este bogat în minerale esențiale care ajută la menținerea sănătății oaselor. Este o sursă interesantă de calciu. Această substanță de rezistență pentru a întări oasele pentru a preveni deteriorarea prematură.

Conține potasiu și magneziu. Ambele sunt necesare pentru a evita inflamațiile și pentru a preveni daunele asociate cu îmbătrânirea. În special, potasiul este esențial pentru scăderea tensiunii arteriale, potrivit unui studiu publicat în International Journal of Cardiology.

Evită deshidratarea

Consumul acestei băuturi în fiecare zi este o modalitate naturală și sănătoasă de a evita deshidratarea și afecțiunile asociate. Atât chia, cât și sucul de lămâie conțin minerale esențiale care ajută la refacerea electroliților din organism atunci când se pierde prea mult lichid.

Cum să prepari băutura

- 1 lingură de semințe de chia (10 g)

- 1 pahar de apă (200 ml)

- Suc de la ½ lămâi

- 1 lingură de miere (25 g) (opțional)

Bea un pahar de apă cu chia și lămâie dimineața, pe stomacul gol. Opțional, se poate repeta înainte de fiecare masă principală.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...