Semnul de circulație care îi pune în încurcătură pe șoferi. ”Ce să fac aici, merg cu tupeu înainte sau dau cu spatele?” FOTO

Duminica, 12 Februarie 2023, ora 18:09
16713 citiri
Semnul de circulație care îi pune în încurcătură pe șoferi. ”Ce să fac aici, merg cu tupeu înainte sau dau cu spatele?” FOTO
Indicatoare rutiere FOTO: dcautorom.ro

Un șofer din București a semnalat o situație bizară la o intersecție. Un semn de circulație îi pune în încurcătură pe șoferi.

”Din păcate am ajuns la vârsta la care pricep mai greu sau deloc. Va rog sa-mi spuneți ce fac aici? Asa rablagit cum sunt, am apelat la Google pentru semnul de circulație cu săgeata în jos și m-am împotmolit.

Merg cu tupeu înainte sau dau cu spatele?”, scrie internautul pe grupul de Facebook Info Trafic București si Ilfov.

SURSA: Facebook/Info Trafic București și Ilfov

Cei care fac parte din grup se amuză pe tema acestui semn.

”Ăsta era bun la Pasajul Unirii”, scrie un internaut.

”Intri în pământ și la ”cedează” ieși și faci dreapta. Simplu”, este de părere un alt membru al grupului.

”Bagi în marșarier, accelerezi maxim, tragi frâna de mână și iei dreapta brusc...aia e”, scrie un alt șofer.

Indicatoarele rutiere care ne pun viața în pericol. ”Un șofer din Iași nu se va descurca în Timișoara sau în Cluj”

Însă astfel de indicatoare nu sunt o noutate pentru străzile din România. De fapt, vara sunt greu de văzut semnele de circulație care sunt ascunse de vegetație.

Apoi, pe majoritatea drumurilor, exceptându-le pe cele noi, marcajele și indicatoarele sunt puse anapoda sau lipsesc cu desăvârșire. Peste toate acestea, deși vorbim despre aceeași țară, marcajul rutier se face diferit în funcție de zonă.

Astfel, este mare probabilitatea ca șoferii care conduc preponderent în anumite zone să ia amendă în alte zone din țară pentru nerespectarea regulilor de circulație. În România există o structură numită Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, iar angajații acesteia ar trebui să se ocupe de verificarea marcajelor a calității drumului, etc. Se și ocupă, de altfel, dar dacă acestea corespund cu specificațiile din proiect, nu au dreptul legal să propună altceva.

Titi Aur, expert în conducere defensivă și siguranță în trafic, a explicat într-un interviu acordat Ziare.com cât de gravă este situația marcajelor rutiere în România.

”În primul rând, în România avem o mare problemă cu tot ceea ce înseamnă marcaje – indicatoare. Dacă privim la nivel macro putem observa că felul în care au fost gândite marcajele diferă chiar de la o zonă la alta. Adică un șofer care circulă în Iași nu se va descurca în Timișoara sau în Cluj, iar un șofer din Baia Mare nu se va descurca în Constanța sau București. De ce? Pentru că fiecare zonă are felul ei de a gândi marcaje rutiere cum ar fi înscrierea sau apropierea de intersecție, de exemplu.

În unele zone, pentru direcțiile înainte sau la stânga trebuie să mergi pe banda din stânga. În alte zone marcajele arată că poți să fii pe banda din dreapta pentru a merge înainte.

Pe de altă parte, chiar în același oraș poți descoperi intersecții asemănătoare marcate diferit. În centrul orașului Sibiu, de exemplu, ai un sens giratoriu în care trebuie să stai obligatoriu pe banda din stânga pentru a merge înainte, iar la următorul sens giratoriu trebuie să stai obligatoriu pe banda din dreapta pentru a merge înainte. Practic trebuie să cunoști fiecare intersecție și nu există un mod unitar de a gândi tot ceea ce înseamnă înscrierea și apropierea de intersecție”, a explicat fostul campion național de raliuri.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce, deghizaţi în femei, ar fi postat pe un site anunţuri privind oferirea de servicii sexuale. Indivizii au atras alţi...
#semne de circulatie, #probleme marcaje, #drumuri, #infrastructura rutiera, #Bucuresti , #soferi