Momentul când un senator intră călare în clădirea Parlamentului. Cum și-a justificat gestul exotic VIDEO

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 17:11
2205 citiri
Momentul când un senator intră călare în clădirea Parlamentului. Cum și-a justificat gestul exotic VIDEO
Senatorul face parte din partidul Centrul Democrat al fostului preşedinte Alvaro Uribe FOTO Facebook / Josue Alirio Barrera

Senatorul columbian Josue Alirio Barrera Rodriguez, de la partidul Centrul Democrat, a intrat marţi călare în Congres (legislativul columbian), motivând, printre altele, că vrea să verifice dacă instituția este ”pet-friendly.”

El a amintit că, săptămâna trecută, preşedintele Senatului a declarat edificiul drept ”pet-friendly”, ceea ce înseamnă că acceptă animale de companie.

”Domnul preşedinte al Senatului (Roy Barreras) a transmis că noi, senatorii, putem să ne aducem animalele de companie: unii au pisici, câini, alţii au alte lucruşoare, eu am căluţul meu care este animalul meu de companie”, a declarat presei senatorul de opoziţie, după ce a traversat călare una dintre curţile Capitoliului Naţional (Congresul Columbiei).

Paznicii de la clădirea Congresului nu au schiţat niciun gest de a-l împiedica pe senator să intre pe cal în instituţie, dat fiind că preşedintele Senatului nu a precizat ce fel de animale de companie vor fi acceptate, însă demersul lui Barrera Rodriguez a fost criticat de unii congresmeni din partea coaliţiei de guvernare, care l-au calificat drept ”pantomimă ruşinoasă” şi ”prosteală”.

Barrera Rodriguez, care a fost guvernator al departamentului Casanare (în estul ţării, unde se află numeroase ferme de bovine - n.r.), a dat asigurări că ”nu avea cum să rateze aşa o ocazie” de a-l prezenta celorlalţi senatori pe calul său, Paşaport, pe care îl foloseşte la muncile câmpului.

În acelaşi timp, Barrera Rodriguez a susţinut că, prin acest gest, a dorit să evidenţieze ”truda ţăranilor acestei ţări, care sunt peste 15 milioane şi care astăzi, în marea lor majoritate, folosesc un căluţ, un măgar pentru a transporta alimente şi a munci”. El a explicat că a vrut totodată să protesteze faţă de proiectele de lege care vizează interzicerea animalelor la muncile de zi cu zi.

La 20 septembrie, Roy Barreras, din partea coaliţiei de guvernare Pactul Istoric, a declarat că Senatul va fi ”pet-friendly” şi s-a prezentat la tribuna parlamentului cu Covid, un câine negru pe care l-a adoptat în timpul pandemiei.

”Începând de săptămâna viitoare Congresul Columbiei va fi ”pet-friendly”, prietenos cu animalele, aşa că doamnele şi domnii senatori îşi vor putea aduce animalele de companie”, a anunţat Barreras.

Citește și:
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Cât mai au românii până vor circula fără vize în SUA. Motivul pentru care nu pot face în prezent acest lucru
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o nouă discuție cu secretarul de stat american Antony Blinken despre vizele impuse de Statele Unite românilor care vor să călătorească...
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Nicolae Ciucă: ”Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtăşit”. Întrebarea care a dus la răspunsul neașteptat
Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat, întrebat dacă există posibilitatea să candideze la alegerile prezidenţiale, că „în acest moment există o singură posibilitate, să ne îngrijim de...
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Totuși, dacă nu-l și face și senator, "ca Caligula" pe Bucifal, to'