Câți ani de închisoare a primit Cristian Popescu Piedone. Magistrații au pronunțat sentințe definitive în dosarul "Colectiv"

Joi, 12 Mai 2022, ora 14:39
18070 citiri
Câți ani de închisoare a primit Cristian Popescu Piedone. Magistrații au pronunțat sentințe definitive în dosarul "Colectiv"
Cristian Popescu Piedone a venit cu paznici la Curtea de Apel București FOTO Antena 3

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat joi, 12 mai, sentințele definitive în dosarul "Colectiv".

Cristian Popescu Piedone a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu și va merge în arest imediat ce sentința va fi comunicată poliției.

Sentinţe finale în Dosarul Colectiv:

  • Cristian Popescu Piedone - 4 ani cu executare
  • Alin George Anastasescu (patron club) - 11 ani și 8 luni cu executare
  • Costin Mincu (patron club) - 8 ani cu executare
  • Paul Gancea (patron club) - 6 ani și 4 luni cu executare
  • Viorel Zaharia (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare
  • Marian Moise (pirotehnist) - 6 ani și 10 luni cu executare
  • Cristian Niţă, Director firme artificii - 2 ani si 6 luni
  • Pompier Radu Antonita - 7 ani si 6 luni

Sentințele în dosarul Colectiv, pe larg.

În același timp, instanța de judecată "interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani".

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu - Piedone, a declarat joi, înainte de pronunțarea sentinţei în dosarul Colectiv, că politicienii nu au făcut nimic de la producerea tragediei şi spitalele iau foc în continuare. Politicianul a mai declarat că "orice s-ar întâmpla astăzi, Piedone nu moare".

"Colectivul a declanşat semnalul de alarmă pentru legiuitori. Ce au făcut? N-au făcut nimic. Au luat foc spitale în continuare. Dacă Acarul Păun poate fi Piedone şi Piedone poate să-i învie pe toţi morţii (...). Am tăcut şapte ani de zile. Eu pedeapsa mi-am trăit-o acum, în cei şapte ani de zile, nevinovat. Nu puteţi să ştiţi ce înseamnă să nu te bucuri de ziua mâine şi să aştepţi părerile date. Nu sunt fată mare! Să-mi arate mie un politician din România asta că e fată mare. Nu e nimeni fată mare, dar vreau să răspund pentru ce fac, nu pentru ce n-am făcut. Astăzi, Justiţia îşi va spune cuvântul şi Dumnezeu. Am mare încredere în Dumnezeu. Orice s-ar întâmpla astăzi, capul sus la Dumnezeu, merg înainte. Reţineţi un singur lucru, Piedone nu moare. Să-mi urmăriţi Facebook-ul şi de acolo (n.r. închisoare)", a spus Piedone.

Pe de altă parte, primarul a spus că îi pare rău că nu a fost atât de "ordinar şi jigodie".

"Cel mai rău lucru îmi pare că n-am fost atât de ordinar şi de jigodie. Raportaţi în oglindă cu toţi ăştia care pozează în fete mari", a adăugat Piedone, care susţine că va aştepta sentinţa alături de familie.

Actualul primar al Sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu tragedia în urma căreia au decedat 64 de persoane.

#sentinte colectiv, #popescu piedone inchisoare , #Colectiv