Expertiza in cazul accidentului lui Huidu - Nu a adaptat viteza la conditiile de drum

Vineri, 23 Martie 2012, ora 13:05
6568 citiri
Expertiza in cazul accidentului lui Huidu - Nu a adaptat viteza la conditiile de drum
Foto: Arhiva

Concluziile expertizei tehnice privind imprejurarile in care s-a produs accidentul rutier in care a fost implicat realizatorul tv Serban Huidu, in urma caruia trei persoane si-au pierdut viata, au fost depuse vineri la dosarul cauzei, informeaza Parchetul ICCJ.

Obiectivele expertizei dispuse au avut in vedere inclusiv cererile formulate de rudele victimelor. Expertiza a inclus si un experiment judiciar, ce a avut loc in cursul lunii ianuarie 2012, la locul producerii accidentului, la care au participat reprezentanti ai partilor implicate si avocatii acestora.

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au facut demersuri si au anuntat partile din dosar despre faptul ca au fost comunicate concluziile expertizei, iar acestea urmeaza sa se prezinte pentru a lua cunostinta de aceste concluzii si a aprecia, intr-un termen stabilit, de comun acord cu procurorul de caz, asupra eventualelor obiectiuni, se mai precizeaza in comunicat.

Serban Huidu s-a apucat din nou de schi

In dosar, procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov au dispus, in 18 octombrie 2011, inceperea urmaririi penale fata de Serban Huidu sub acuzatia de ucidere din culpa (3 victime).

Din probatoriul administrat pana in acest moment al urmaririi penale a rezultat faptul ca, la data de 16 octombrie 2011, in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul km. 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, Serban Huidu nu a adaptat viteza la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. In urma impactului a rezultat decesul ocupantilor autoturismului Logan, potrivit procurorilor.

In dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se ca moartea a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

De asemenea, la dosar au fost depuse si rapoartele de expertiza medico-legala intocmite pentru celelalte persoane implicate in accident, stabilindu-se ca cei doi minori au suferit leziuni ce necesita pentru vindecare sub 10 zile de ingrijiri medicale (fapt ce nu atrage raspunderea penala), iar celelalte doua pasagere ale autoturismului au avut leziuni ce necesita pentru vindecare sub 60 de zile de ingrijiri medicale, precizand ca nu formuleaza plangere prealabila.

Quarterly Report - Editia 4

Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Unul dintre cei mai influenți oameni din PSD analizează candidatura lui Geoană: ”Ar putea să fie în finala prezidenţială”
Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării și președintele Consiliului Național al PSD, a declarat sâmbătă, 25 mai, că Mircea Geoană este credibil, dată fiind funcția înaltă pe care o...
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Nicușor Dan nu exclude o confruntare cu principalul contracandidat. Pentru a afla cine e, va face propriul sondaj
Înaintea alegerilor pentru Primăria Capitalei, edilul Nicușor Dan a declarat că nu exclude o dezbatere față în față cu al doilea clasat în sondaje. Asta după ce Gabriela Firea și...
#expertiza Huidu dosar, #ancheta accident Serban Huidu, #accident Huidu , #accident