Accidentul lui Huidu: Despagubiri mai mici decat cele cerute de familiile victimelor (Video)

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 15:33
6440 citiri
Accidentul lui Huidu: Despagubiri mai mici decat cele cerute de familiile victimelor (Video)
Foto: Arhiva

Judecatoria Brasov a decis, marti, ca fostul prezentator TV, Serban Huidu, sa plateasca despagubiri mai mici decat cele cerute de victime.

Astfel, costul daunelor este de 360.000 de euro, suma mult mai mica decat cea dorita de rudele victimelor, anume 800.000 de euro, informeaza Romania Tv.

Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei.

De asemenea, pentru sotia lui Stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei, reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro, contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident.

Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.

Decizia poate fi atacata cu recurs, in termen de 10 zile.

Cu toate acestea, avocatii familiilor victimelor sustin ca sumele sunt mai mari decat cele care au fost primite in cazuri similare.

Astfel, reprezentantul legal al familiei Balog, Bucur Borcoman, a declarat ca solutia data de instanta este corecta.

"Cred ca este o solutie corecta raportat si prin prisma practicii judiciare care exista in acest moment, dar echilibrata si cu mediatizarea acestui caz. Fata de alte ucideri din culpa acest caz a fost mai mult mediatizat si astfel si cuantumul acestor daune, care din cunostintele mele nu cred ca s-au mai dat pana in acest moment, au fost mai mari", a spus avocatul, care a precizat ca nu va face recurs la decizie, potrivit Mediafax.

De asemenea, Valentin Bodea, avocatul fiicei Magdei Draghici, a spus ca suma acordata Ioanei Campean este mai mare decat de obicei.

"N-as putea sa va zic ca aceasta suma este nici mare nici mica, pentru ca viata oamenilor care au murit in acest accident nu poate fi pretuita. Fata de practica instantelor, este o suma mai mare decat cea obisnuita, dar mai putin decat am cerut noi. E o suma pe care nu pot sa o comentez pentru ca ar insemna sa apreciez cat ar costa viata Magdei Draghici sau a domnului Balog", a spus avocatul.

El a precizat ca inca nu s-a hotarat daca va ataca decizia, dar cu siguranta cei de la firma de asigurari (Asta Asigurari) vor face acest lucru.

In 29 iunie, Serban Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa.

De ce a fost Huidu condamnat cu suspendare: Si-a recunoscut vina, e integrat social

Familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor, urmatorul termen fixat la Curtea de Apel Brasov fiind pe 31 ianuarie 2013.

Instanta si-a motivat decizia bazandu-se pe "lipsa antecedentelor penale" si "conduita culpabila".

Accidentul mortal a avut loc la data de 16 octombrie 2011, si el s-a soldat cu decesul a trei persoane din Brasov.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Huidu plata despagubiri, #Huidu despagubiri victime , #accident
Comentarii
Poza manea
manea
rank 4
Bei , asta-i triplu criminal , sau daca vreti criminal in serie :
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca Cioaca o izbea pe Elodia cu masina,