Accidentul lui Huidu: Familia unei victime va primi o masina

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 17:36
6597 citiri
Accidentul lui Huidu: Familia unei victime va primi o masina
Foto: Arhiva

Judecatoria Brasov a dispus, marti, la primul termen in dosarul privind daunele civile de 800.000 de euro cerute de familiile victimelor accidentului provocat de Serban Huidu, ca societatea de asigurari a acestuia sa ii dea uneia dintre familii o masina la aceeasi valoare cu cea distrusa in accident.

Avocatul familiei Balog a solicitat in fata instantei ca autoturismul Dacia Logan apartinand lui Stefan Balog (unul dintre cei trei morti in accidentul provocat de Huidu la Timisul de Sus in octombrie 2011) sa fie reevaluat la nivelul avut inaintea producerii accidentului, considerand ca evaluarea facuta de societatea de asigurari a lui Huidu, Astra Asigurari, la pretul de 2.600 euro, este prea mica.

"Firma de asigurare a avut un punct de vedere iesit din comun pentru ca nu inteleg sa despagubeasca nici la acest moment, nu vorbim de daunele morale pe care ei le-au apreciat foarte mari, dar sigur punand in balanta viata unui om, dar nici macar contravaloarea unui autoturism, o Dacie Logan, care cu o luna jumatate inainte a fost evaluata de o alta societate de asigurari pentru o polita Casco la suma de 5.000 de euro.

Fata de acest document clar care s-a facut dupa aceleasi reguli si dupa aceleasi norme, spunem ca punctul de vedere al societatii de asigurare Astra este cel putin ciudat, pentru ca nu are niciun reper care sa nu asigure cel putin o despagubire justa de inlocuire a acestui autoturism", a spus avocatul familiei Balog, Bucur Borcoman.

Despagubiti cu o masina de aceeasi valoare

Solicitarea de reevaluare a autoturimului a fost respinsa de judecatori, care au propus, in schimb, ca societatea de asigurari sa despagubeasca familia Balog cu un autoturism echivalent ca valoare cu cel distrus in accident.

Sotia lui Stefan Balog a iesit plangand din instanta si a spus ca deciziile judecatorilor sunt partinitoare, pentru a-l scoate nevinovat pe Huidu.

"Totul s-a facut pentru Huidu. Un fir de par nu i s-a miscat din cap si a omorat trei oameni", a acuzat Elena Balog.

La termenul de marti, au fost audiati primii martori in acest dosar, doi vecini si prieteni apropiati ai familiei Balog, care au povestit judecatorilor ca Stefan Balog era sprijinul moral si material al familiei lui, iar lipsa acestuia ii afecteaza foarte mult pe sotia acestuia, Elena Balog - pensionata de boala, si pe fiul lui, Mircea Balog.

Familia Balog a cerut daune in valoare totala de 400.000 de euro. Sotia si fiul lui Stefan Lungu Balog s-au constituit parti civile diferite in acest proces, cerand fiecare, drept daune morale, cate 200.000 de euro.

De asemenea, Ioana Campean - fiica altei victime a accidentului, Magda Dragici, a solicitat ca fostul realizator TV sa ii acorde daune morale si materiale de 400.000 de euro, insa nu a precizat care este cuantumul, separat, al daunelor morale si al celor materiale, instanta solicitand avocatului acesteia ca la urmatorul termen sa prezinte defalcat solicitarile pentru daune.

Cea de-a treia victima a accidentului, Ioan Garbis, nu a avut urmasi, prin urmare nimeni nu s-a constituit parte civila din partea acestuia.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
George Simion, preşedintele AUR, le-a spus nemţenilor că nu sunt extremişti şi nu iau puterea prin forţă. În schimb, el a adăugat că acum avem mai mulți ”stăpâni” și că ”toată...
#Serban Huidu depagubiri accident, #victima Huidu despagubire masina, #Serban Huidu proces accident , #accident