Accidentul lui Huidu - procurorii cer inchisoare cu suspendare, victimele, cu executare

Joi, 21 Iunie 2012, ora 14:16
4331 citiri
Accidentul lui Huidu - procurorii cer inchisoare cu suspendare, victimele, cu executare
Foto: libertatea.ro

Procurorii au cerut inchisoare cu suspendare in cazul lui Serban Huidu, joi, la Judecatoria Brasov, in primul termen de judecata in dosarul in care acesta este acuzat de ucidere din culpa.

Procuratura a cerut inchisoarea cu suspendare pentru fostul realizator Tv, iar avocatii acestuia au fost de acord, informeaza Realitatea Tv.

In schimb, avocatii victimelor au cerut inchisoare cu executare;. In plus, relateaza Mediafax, familiile victimelor accidentului in care a fost implicat Serban Huidu au cerut acordarea de daune morale si materiale in valoare de 800.000 de euro.

Pronuntarea pe latura penala in cazul in care este judecat Huidu urmeaza sa se dea pe 29 iunie, in timp ce, pe latura civila, referitor la daunele cerute de partile vatamate, judecata va avea loc la toamna.

Procesul lui Serban Huidu incepe joi, la Brasov

Anchetatorii au stabilit pana acum ca Serban Huidu ar fi putut evita accidentul, atunci cand autoturismul de teren pe care il conducea, un Mercedes ML, a intrat in coliziune cu o Dacia Logan, la iesirea dintr-o curba, pe DN1, in toamna lui 2011.

Ca urmare a expertizei tehnice, s-au stabilit vitezele cu care circulau cele doua autovehicule. Astfel, Mercedesul condus de Huidu avea viteza de 87 de km/h, in timp ce Dacia Logan avea 40 de km/h in momentul producerii accidentului.

Serban Huidu a fost implicat, in 16 octombrie, intr-un accident grav de circulatie, pe DN1, pe sensul de mers dinspre Predeal catre Brasov, pe segmentul situat intre Timisul de Sus si localitatea Darste. Acesta a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de o alta masina. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

Soferul Loganului a murit pe loc, pasgerul din dreapta la scurt timp dupa accident, iar ocupantul locului din spate, in ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, a decedat a doua zi dimineata, la spital.

Serban Huidu risca o pedeapsa maxima de sapte ani de inchisoare, daca magistratii vor ajunge la concluzia ca fostul realizator TV "nu a luat toate masurile necesare pentru o deplasare in siguranta pe drumurile publice, in scopul evitarii producerii oricarui accident".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#inchisoare suspendare Serban Huidu, #procurori inchisoare suspendare Huidu, #serban huidu proces, #Huidu accident proces , #accident