Accidentul lui Serban Huidu: Sentinta privind daunele civile, amanata

Joi, 07 Martie 2013, ora 21:25
2279 citiri
Accidentul lui Serban Huidu: Sentinta privind daunele civile, amanata
Foto: agenda.ro

Curtea de Apel Brasov se va pronunta in data de 14 martie in dosarul privind daunele civile pe care firma de asigurari a fostei vedete TV Serban Huidu trebuie sa le plateasca familiilor victimelor accidentului provocat de acesta in octombrie 2011, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistratii Curtii de Apel au judecat, joi, recursul formulat de firma de asigurari auto SC Asigurare - Reasigurare Astra SA care a fost obligata sa plateasca integral daunele civile in cuantum de peste 360.000 de euro stabilite de catre Judecatoria Brasov, pe 18 decembrie 2012, catre familiile celor trei victime din accidentul provocat de Huidu, in 16 octombrie 2011, la Timisul de Sus.

Avocatul firmei de asigurari a spus ca sumele stabilite de Judecatoria Brasov sunt prea mari si a adus ca dovezi mai multe statistici privind daunele acordate de instante in cazul unor accidente cu victime, despagubirile fiind mult mai mici.

Si avocatul lui Huidu, Ioan Minjina, a cerut diminuarea cuantumului despagubirilor, desi clientul sau nu plateste direct daunele, ci firma acestuia de asigurari. Avocatul a declarat jurnalistilor ca Huidu nu i-a cerut sa solicite diminuarea despagubirilor, si ca si-a sustinut un punct de vedere.

In schimb, Valentin Bordea, avocatul Ioanei Campean, fiica uneia dintre victime, a cerut majorarea cuantumului despagubirilor stabilite pentru ea, de la 120.000 de euro, la 240.000 de euro, pe motiv ca pentru familia celeilalte vicitme, familia Balog, s-au stabilit daune totale de 240.000 de euro (cate 120.000 euro pentru sotia si fiul lui Stefan Balog).

Instanta a ramas in pronuntare in acest caz pentru data de 14 martie.

In 18 decembrie, Judecatoria Brasov a obligat firma de asigurari Asigurare-Reasigurare ASTRA sa plateasca integral daunele civile de peste 360.000 de euro catre familiile celor trei victime ale accidentului provocat de Serban Huidu, respectiv catre fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sotia lui Stefan Lungu Balog si fiul acestuia. Compania de asigurari avea la dispozitie zece zile sa atace decizia instantei brasovene.

Pe langa daunele morale catre familiile victimelor, firma de asigurari a fost obligata de catre instanta si la "plata cheltuielilor judiciare in cazul Elenei Balog Lungu si Mircea Balog Lungu, urmand sa se achite 2.500 lei pentru fiecare dintre partile civile".

Ulterior, societatea de asigurari ASTRA SA a facut recurs la decizia instantei.

In 7 februarie, Curtea de Apel Brasov a majorat pedeapsa in cazul fostului realizator TV Serban Huidu, trimis in judecata pentru ucidere din culpa in urma accidentului soldat cu trei morti, din octombrie 2011, la doi ani de inchisoare cu suspendare la patru ani cu executare.

Conform acestei decizii, pe o perioada de incercare de sase ani Huidu are interdictia de a se urca la volan, iar in cazul in care isi schimba domiciliul, locul de munca sau se deplaseaza din localitate trebuie sa ii anunte pe anchetatori.

De asemenea, instanta a decis ca lui Serban Huidu sa ii fie recoltate probe biologice astfel incat profilul sau genetic sa fie introdus in Sistemul National de Date Genetice Judiciare (SNDGJ), modalitate specifica infractiunilor grave.

In 31 ianuarie, procurorii si avocatii familiilor victimelor accidentului provocat de Serban Huidu au solicitat judecatorilor Curtii de Apel Brasov casarea sentintei de condamnare a acestuia la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare si rejudecarea cauzei, pentru o pedeapsa mai mare, cu executare.

In mai 2012, Serban Huidu a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa, in urma accidentului soldat cu trei morti produs in octombrie 2011 zona localitatii Timisul de Sus din judetul Brasov.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balog, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In 16 octombrie 2011, ei se indreptau cu un autoturism Dacia spre Aeroportul Otopeni. Serban Huidu circula dinspre Capitala spre Brasov, iar la iesirea din localitatea Timisul de Sus, intr-o zona in care sunt curbe, a intrat cu masina pe contrasens si a izbit autoturismul Dacia in care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de doi si patru ani si cu bona acestora.

In 29 iunie 2012, Serban Huidu a fost condamnat de Judecatoria Brasov la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, iar familiile victimelor accidentului au facut recurs la decizia judecatorilor.

De asemenea, la sfarsitul anului trecut Judecatoria Brasov a decis ca familiile victimelor accidentului provocat de Huidu sa primeasca daune de 360.000 de euro.

Judecatoria Brasov a decis ca fiica Magdei Draghici, Ioana Campean, sa primeasca daune morale in valoare de 120.000 de euro si daune materiale de circa 1.900 de lei. De asemenea, pentru sotia lui Stefan Lungu Balog s-au stabilit daune morale tot de 120.000 de euro si materiale de 5.500 de lei reprezentand cheltuieli cu inmormantarea si 5.000 de euro reprezentand contravaloarea autoturismului Dacia Logan distrus in accident. Totodata, fiul lui Stefan Lungu Balog va primi 120.000 de euro ca daune morale.

Potrivit minutei Judecatoriei Brasov, aceste daune in valoare totala de peste 360.000 de euro trebuie achitate de firma de asigurari Asigurare-Reasigurare Astra, unde Huidu avea contract de asigurare.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Huidu accident sentinta civila, #Huidu accident judecatorie Brasov , #accident