Cazul Huidu: Povestea lui Fat-Frumos cu capul gol - De la cititori

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 16:23
3687 citiri
Cazul Huidu: Povestea lui Fat-Frumos cu capul gol - De la cititori
Foto: Adevarul

E foarte ciudat cum, la romani, cand da Dumnezeu unuia succes mai mult decat poate duce, acesta se transforma, mai ales in ochii lui, in personaj de poveste, precum Fat-Frumos.

Fat-Frumos e un prunc care creste de 122 de ori mai repede decat pruncii normali. (El creste in 3 zile, cat altii intr-un an). Anormalitatea asta (in crestere), se rasfrange insa in intelectul sau, caci la 20 de ani, Fat-Frumos are mintea, calculata strict matematic, a unui prunc de doua luni.

Deci, e foarte logic ca cu un IQ asa de redus, Fat-Frumos sa nu fie in stare sa ia decat decizii anapoda si prost organizate, precum plecatul de acasa fara sa respecte nicio regula, fara niciun scop, sau poate doar ca sa adune... adrenalina.

Norocul lui sta in alt... dobitoc, o martoaga amarata, dar care e simbolul prevederii, al modestiei, al intelepciunii. Daca n-ar avea martoaga, Povestea lui Fat-Frumos cu capul gol s-ar termina inainte de a incepe.

Deci, ce face Fat-Frumos al nostru? Isi ia intr-o buna zi schiurile si pleaca in Austria. Aici, fara sa respete nici o regula, se duce pe un traseu de incepatori sau mediu (doar acolo gasesti copii) si incepe sa adune rating facand pe grozavul.

Neprevazator cu el si cu altii, scapa fraiele schiurilor, trece de zona de protectie si imbratiseaza un vajnic arbore de esenta tare austriac, pe care incearca sa-l scoata din radacina.

Deci, aici e prima iesire din basm in realitate a lui Fat-Frumos, intamplare care ar fi putut sa-l ajute fie sa-i vina mintea la cap, fie sa ramana pe teritoriul basmelor pentru totdeauna.

Fiindca acest fenomen de maturizare prin lovirea de pragul de sus nu s-a produs, a venit a doua iesire in decor, mult mai dura si mai violenta ca prima: accidentul.

Cercetarea penala si procesul

Ziaristul Cristian Tudor Popescu tine si el sa ramana pe terenul basmului, afirmand cu subinteles ca Fat-Frumos, fiind un personaj foarte cunoscut, are o imunitate mai puternica decat cea parlamentara si ar putea actiona precum in povestea noastra, care se termina asa:

Fat-Frumos se lupta cu zmeul in lupta dreapta, care fiind dreapta, nu rezolva litigiul. E nevoie de un judecator in roba neagra si cu imunitate, care apare personificat de o cioara care sta pe o craca inalta.

Cioara "clipeste din ochi" la "clienti", iar acestia incep targuiala. Zmeul ofera pentru "ajutor" cadavrul lui Fat-Frumos, iar acesta, plusand (uite ca aici il duce mintea!) ofera si cadavrul bietei martoage a smeului. Cioara accepta sa-l ajute pe Fat-Frumos si astfel acesta iese victorios.

Aici domnul CTP ar fi avut dreptate, daca nu ar fi aparut a treia iesire din basm in realitate. Ce cioara poate sa-si pericliteze craca, cand de fata e si mass media?

Si ca ultima obeservatie, nu credeti, dragi cititori, ca basmele cu Fat-Frumos ar trebui interzise minorilor?

Quarterly Report - Editia 4

”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
Incidentul a avut loc în satul Cotârgaci, din comuna Bălțați, județul Iași. Localnicii au descoperit cu stupoare că icoana dintr-o troită din zonă a fost înlocuită cu un poster...
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
#Serban Huidu accident, #Huidu accident morti, #Huidu proces , #accident