De ce a fost Huidu condamnat cu suspendare: Si-a recunoscut vina, e integrat social

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 11:13
7417 citiri
De ce a fost Huidu condamnat cu suspendare: Si-a recunoscut vina, e integrat social
Foto: Arhiva

Lipsa antecedentelor penale si "conduita culpabila" au facut ca realizatorul TV Serban Huidu sa fie condamnat cu suspendare, nu cu executare, in dosarul in care este acuzat de uciderea a trei oameni intr-un accident auto, se arata in motivarea judecatorului.

"Instanta a apreciat la randul sau ca revine in totalitate inculpatului culpa in producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decat de inculpatul Huidu Serban Sebastian(...) Cu toate acestea, instanta va observa ca nivelul de culpa stabilit in sarcina acestuia se apropie totusi de pragul minim, fiind in situatia paradoxala in care un nivel relativ redus de culpa a determinat consecinte extrem de grave", este concluzia magistratului de la Judecatoria Brasov, informeaza Evenimentul Zilei.

In motivare se mai arata: "Conduita culpabila care s-a retinut in sarcina lui Serban Huidu desi de natura a atrage raspunderea sa penala se plaseaza la un nivel relativ redus, astfel cum am mentionat anterior si se circumscrie unui complex de factori cauzali dintre care nici unul excesiv. Nu in ultimul rand, in procesul de individualizare a pedepsei instanta a avut in vedere imprejurarea ca scopul procesului penal a fost deja partial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestata pe parcursul intregii acestei proceduri, pe deplin constient de consecintele faptelor sale pe care a inteles sa si le asume".

Relativ la decizia de a suspenda pedeapsa, pe o perioada de incercare de patru ani, magistratul arata urmatoarele: "Niciuna din imprejurarile cauzei nu justifica alegea modalitatii de executare in regim de detentie. Aceasta nu numai din perspectiva considerentelor anterior expuse dar raportat si la circumstantele personale ale inculpatului o persoana corect integrata social, fara antecedente penale."

Analizand probatoriul administrat in cursul urmaririi penale si necontestat de Serban Huidu, instanta a apreciat ca in cauza s-au conturat un cumul de imprejurari cauzale care au determinat producerea accidentului rutier.

Accidentul mortal a avut loc in urma cu un an, la data de 16 octombrie 2011, si el s-a soldat cu decesul a trei persoane din Brasov.

Serban Huidu a fost trimis in judecata fiind acuzat de ucidere din culpa, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la doi la sapte ani. Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute se poate adauga un spor pana la trei ani. Serban Huidu si-a recunoscut si asumat faptele sale, ceea ce a contat in decizia judecatorului.

Decizia Judecatoriei Brasov nu este definitiva, si a fost contestata de rudele victimelor la Curtea de Apel Brasov.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
George Simion, preşedintele AUR, le-a spus nemţenilor că nu sunt extremişti şi nu iau puterea prin forţă. În schimb, el a adăugat că acum avem mai mulți ”stăpâni” și că ”toată...
#Huidu condamnat suspendare, #Huidu accident motivare sentinta , #accident