De ce a fost Huidu condamnat cu suspendare: Si-a recunoscut vina, e integrat social

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 11:13
7304 citiri
De ce a fost Huidu condamnat cu suspendare: Si-a recunoscut vina, e integrat social
Foto: Arhiva

Lipsa antecedentelor penale si "conduita culpabila" au facut ca realizatorul TV Serban Huidu sa fie condamnat cu suspendare, nu cu executare, in dosarul in care este acuzat de uciderea a trei oameni intr-un accident auto, se arata in motivarea judecatorului.

"Instanta a apreciat la randul sau ca revine in totalitate inculpatului culpa in producerea accidentului, accident care nu putea fi evitat decat de inculpatul Huidu Serban Sebastian(...) Cu toate acestea, instanta va observa ca nivelul de culpa stabilit in sarcina acestuia se apropie totusi de pragul minim, fiind in situatia paradoxala in care un nivel relativ redus de culpa a determinat consecinte extrem de grave", este concluzia magistratului de la Judecatoria Brasov, informeaza Evenimentul Zilei.

In motivare se mai arata: "Conduita culpabila care s-a retinut in sarcina lui Serban Huidu desi de natura a atrage raspunderea sa penala se plaseaza la un nivel relativ redus, astfel cum am mentionat anterior si se circumscrie unui complex de factori cauzali dintre care nici unul excesiv. Nu in ultimul rand, in procesul de individualizare a pedepsei instanta a avut in vedere imprejurarea ca scopul procesului penal a fost deja partial atins inculpatul fiind, prin atitudinea manifestata pe parcursul intregii acestei proceduri, pe deplin constient de consecintele faptelor sale pe care a inteles sa si le asume".

Relativ la decizia de a suspenda pedeapsa, pe o perioada de incercare de patru ani, magistratul arata urmatoarele: "Niciuna din imprejurarile cauzei nu justifica alegea modalitatii de executare in regim de detentie. Aceasta nu numai din perspectiva considerentelor anterior expuse dar raportat si la circumstantele personale ale inculpatului o persoana corect integrata social, fara antecedente penale."

Analizand probatoriul administrat in cursul urmaririi penale si necontestat de Serban Huidu, instanta a apreciat ca in cauza s-au conturat un cumul de imprejurari cauzale care au determinat producerea accidentului rutier.

Accidentul mortal a avut loc in urma cu un an, la data de 16 octombrie 2011, si el s-a soldat cu decesul a trei persoane din Brasov.

Serban Huidu a fost trimis in judecata fiind acuzat de ucidere din culpa, fapta care se pedepseste cu inchisoarea de la doi la sapte ani. Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute se poate adauga un spor pana la trei ani. Serban Huidu si-a recunoscut si asumat faptele sale, ceea ce a contat in decizia judecatorului.

Decizia Judecatoriei Brasov nu este definitiva, si a fost contestata de rudele victimelor la Curtea de Apel Brasov.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Huidu condamnat suspendare, #Huidu accident motivare sentinta , #accident