Huidu a devenit celebru, dupa accident: 94% dintre romani au auzit de el

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 20:20
3100 citiri
Huidu a devenit celebru, dupa accident: 94% dintre romani au auzit de el
Foto: Arhiva

Notorietatea lui Serban Huidu este foarte ridicata, 94% dintre romani au auzit de el, dupa ce a fost implicat saptamana trecuta intr-un grav accident rutier, soldat cu trei morti, se arata intr-un studiu publicat duminica de IRES.

In urma mediatizarii incidentului, 99% dintre participantii la cercetarea realizata de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie au declarat ca au auzit de accident, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Prezentatorul de emisiuni radio si TV este mai putin cunoscut doar de catre persoanele de peste 65 de ani, de maghiari si de respondentii cu un nivel mai scazut de educatie.

Studiul IRES mai arata ca 80% dintre participantii la studiu au urmarit la televizor dezbateri legate de accidentul in care a fost implicat Serban Huidu, dar cei mai interesati de ele sunt cei mai in varsta, cu un nivel scazut de educatie.

17% dintre cei care au vizionat dezbateri televizate in acest caz sunt de parere ca in urma mediatizarii a reiesit ca Huidu ar fi vinovat pentru acest accident, in timp ce 8% spun ca in urma dezbaterilor a reiesit ca acesta nu era apt sa conduca.

Desi au urmarit dezbaterile televizate pe aceasta tema, unul din sase respondenti este de parere ca accidentul este un fapt divers care nu are o relevanta nationala si doar o treime dintre ei chestionati apreciaza ca evenimentul este un fapt demn de discutat la televizor.

70% dintre respondenti sustin ca televiziunile au procedat rau, prin masiva mediatizare a cazului, intrucat au insistat asupra unor subiecte private din viata unor oameni, insa este vorba mai mult despre persoane cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, cu studii superioare, din mediul urban si care locuiesc in zona Moldovei.

40% dintre telespectatori au inseles ca majoritatea televiziunilor care au dezbatut cazul s-au pozisionat in spiritul atacului lui Serban Huidu, in timp ce

o treime sunt de parere ca televiziunile l-au aparat pe Huidu.

Respondentii care au apreciat ca televiziunile s-au pozitionat impotriva lui Huidu sunt mai degraba femeile, tinerii intre 18 si 35 de ani, cei cu studii medii, care locuiesc in mediul rural si au rezidenta in Moldova.

Studiul mai arata ca 65% dintre participatii la acest studiu sustin ca mediatizarea intregului caz il prezinta pe Serban Huidu ca fiind vinovat

de cele intamplate, iar 43% sunt de parere ca mass-media l-au atacat, in timp ce 32% cred ca presa l-a aparat pe Serban Huidu.

In ceea ce priveste parerea personala a respondentilor legata de vinovatia lui Serban Huidu, jumatate dintre respondenti cred ca in acest caz a fost vorba despre niste circumstante nefericite, in timp ce 39% il considera vinovat.

Ancheta IRES a fost realizata telefonic, pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.168 de indivizi de 18 ani si peste, in data de 20 octombrie 2011.

Quarterly Report - Editia 4

”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
”Minune” într-un sat din Iași: Icoana dintr-o troiță a fost înlocuită cu un poster electoral cu chipul primarului
Incidentul a avut loc în satul Cotârgaci, din comuna Bălțați, județul Iași. Localnicii au descoperit cu stupoare că icoana dintr-o troită din zonă a fost înlocuită cu un poster...
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Pericolul extremist crește în Europa. Formațiunea xenofobă și eurosceptică Partidul Libertății, pe primul loc în sondajele pentru europarlamentare în Austria
Mai mult de un sfert dintre austrieci indică că vor vota cu formaţiunea xenofobă, eurosceptică şi prorusă Partidul Libertăţii (FPOe), la alegerile europarlamentare de pe 9 iunie. Potrivit...
#Serban Huidu accident morti, #notorietate Huidu studiu IRES , #accident