Jeep-man vs Logan-man (Opinii)

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 00:45
12879 citiri
Jeep-man vs Logan-man (Opinii)

Serban Huidu este unul dintre cei mai detestati oameni ai momentului. A fost linsat mediatic cu sadism de catre televiziuni, iar in perceptia publica este un criminal.

Daca lucrurile stau asa cum le-a prezentat media (caci un dram de prudenta in abordare n-a omorat pe nimeni), el este vinovat pentru moartea a trei oameni. Si vina lui nu consta doar in secunda nenorocita de la Trimisul de Sus, ci in lungul sir de contraventii care dovedesc ca era un sofer problema, vitezoman, poate teribilist. Va plati pentru asta.

Nu stiu daca la plata se va adauga si vreo zi de inchisoare. Dar in mod cert nu exista om care sa traiasca linistit avand pe constiinta trei vieti. Nu stiu daca vreodata va putea adormi fara sa aiba pe retina imaginea celor trei victime. In plus, nu cred ca isi va putea continua cariera, mai ales tipul de divertisment pe care il practica. Nu poti sa razi de greselile altora cat timp eroarea ta a avut consecinte cu mult mai grave decat a oricarei balbe sau prostii rostite de cineva pe ecran.

Dar ceva m-a frapat in reactiile cele mai aprige impotriva lui Serban Huidu, indiferent ca vorbim despre cele de pe forumuri sau din articole de presa. In toate se face referire la jeep, la 4x4, la tancul pe care il conducea Serban Huidu.

"Posesorul de jipan are impresia ca odata suit in masina de 'jdemii de euroi se transforma subit in as la volan.

Devine impertinent, egoist, badaran, agresiv, inconstient si da impresia ca tocmai si-a cumparat sosea si ca tu esti un soi de musafir nepoftit pe acolo si ar fi bine sa dispari din fata lui. Inclusiv in santz. Asta e mentalitatea jipman-ului", scrie cineva pe forumul Ziare.com.

Si ma intreb, Serban Huidu n-o fi fost oare mai putin detestat daca ar fi comis acest accident la volanul unei masini care sa fie orice altceva decat "jipan"? Eu cred ca da. Zilnic aproape, pe soselele din Romania au loc accidente grave in care, numai de la inceputul acestui an, au murit sute de oameni, accidente despre care se vorbeste incomparabil mai putin.

Laura Stoica, iubitul acesteia si copilul lor nenascut au murit intr-un accident apoape identic cu cel de la Timisul de Sus provocat insa de soferul unei Dacii Papuc, despre care nu s-a vorbit mai deloc. Nici nu stiu daca a facut sau nu inchisoare. Stiti ca au murit si oameni loviti de biciclete?

Asupra lui Serban Huidu s-a revarsat, de fapt, intreaga ura pe care omul de rand o resimte pentru cei care conduc masini 4x4. Este ceva in neregula cu aceasta ura devenita obsesiva in societate, desi ea in mare masura este justificata, mai precis in masura in care 4x4 a devenit simbolul parvenitului. Acest tip de om face din puterea masini simbolul si instrumentul propriei puteri, intemeiata pe bani si trafic de influenta.

Masina este inca un mod prin care parvenitul se manifesta ca un fel de supraom, sfidator si nerusinat. Asa cum se simte imun al legile penale, se simte imun si la cele ale codului rutier. Asa cum mi-am cumparat "jipanul" va pot cumpara pe toti, cu papuci cu tot, este mesajul parvenitului cu 4x4.

Omul de rand se simte umilit de proprietarii acestor namile care se comporta ca un fel de regi ai junglei din traficul romanesc si este, intr-un fel firesc, sa-i deteste. Si, atunci, intelesul acestui accident nu mai este ca un om a facut o greseala ingrozitoare care a provocat moarta altor trei oameni si trebuie pedepsit pentru ea. Morala este ca "jeep-man-ul" cu "Mertan" s-a suit pe amaratul cu Logan ca noi. Exista in reactia la acest accident o uriasa ura de clasa care face din conducerea unei masini 4x4 o vina in sine, ceea ce nu mai e firesc.

Si, pentru acest derapaj, principalele vinovate sunt tot autoritatile. Caci daca "jeep-man-ii" ar ramane sistematic fara permis, de cate ori fac pe nebunii si se cred imuni la lege, daca politia i-ar aduce sistematic cu picioarele pe pamant, acolo unde legea se aplica fara rabat, spaga sau pile, daca politia ar avea curajul sa le reteze supraputerea arogata si instantele nu le-ar mai tine partea anuland pe banda rulanta amenzi si suspendari de permise, probabil ca ei ar fi in continuare invidati pentru masinile scumpe, dar nu ar mai exista motive sa fie detestati.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#accident Serban Huidu, #accident Huidu trei morti , #accident