O tragedie transformata intr-un spectacol grotesc - De la cititori

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 17:57
2913 citiri
O tragedie transformata intr-un spectacol grotesc - De la cititori

Asa as caracteriza in cateva cuvinte spectacolul de prost gust mediatic la care suntem nevoiti sa asistam din momentul in care nefericitul realizator Serban Huidu a fost protagonistul groaznicului accident ale carui consecinte nu are sens sa le mai repetam aici.

Nu este prima data cand, in urma unei tragedii avand in prim plan persoane publice, o anumita parte a jurnalistilor, dupa ce si-au frecat mainile de fericire ca au un nou subiect gras, s-au napustit asupra noului subiect, neglijand complet aspectele morale ale acestuia.

Desigur cineva trebuie sa se ocupe si de ce s-a intamplat in acest caz. De aici si pana la transformarea mass media in autoritatea care da sentinte inainte ca procesul sa se judece, este cale lunga.

O cale lunga, pe care unii asa-zis ziaristi au parcurs-o cu o viteza chiar mai mare decat a avut-o masina condusa de Serban Huidu. In febrilitatea cu care s-au repezit sa il condamne pe de acum fostul carcotas Huidu, anumiti ziaristi nu s-au putut abtine si au gasit acum momentul cel mai potrivit ca sa il numeasca pe - totusi fostul lor coleg - "un mistocar obisnuit sa judece tot ce misca in alte televiziuni".

In treacat fie spus, in emisiunea "Cronica carcotasilor" au fost satirizate si greseli apartinand propriei televiziuni. Desigur nimeni nu mai are timp acum sa isi rascoleasca memoria pentru asemenea amanunte. Acum este momentul bucuriei primitive. O bucurie care, iertata-mi fie comparatia, mi-a amintit de chiuielile unor cetateni din tari din Orientul Mijlociu, la auzul ca in Statele Unite un taifun a facut ravagii.

Nu in ultimul rand, nu a fost neglijat nici conflictul "4x4 versus Dacia Logan". In viziunea unor ziaristi, a avea o masina de teren te situeaza automat in categoria "neamurilor proaste". S-au incercat desigur pe anumite posturi si analize mai serioase ale accidentului. Oricat de pertinente s-ar dori astfel de analize facute la cateva ore dupa un astfel de eveniment, ele raman insa tot in zona derizoriului.

La fel probabil este si demersul meu. Prima pagina este desigur mai importanta decat un apel palid la decenta. Asa ca "anchetele" infometatilor de senzational vor continua probabil pe un ton la fel de vehement. Pana la un nou caz asemanator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Serban Huidu accident, #Serban Huidu inchisoare, #Serban Huidu morti , #accident