Procesul lui Serban Huidu incepe joi, la Brasov

Joi, 21 Iunie 2012, ora 12:14
1457 citiri
Procesul lui Serban Huidu incepe joi, la Brasov
Foto: stirileprotv.ro

Fostul realizator TV Serban Huidu urmeaza sa se prezinte, joi, la Judecatoria Brasov, in primul termen de judecata in dosarul in care este acuzat de ucidere din culpa.

Huidu este inculpat in acest caz pentru accidentul rutier soldat cu trei morti, la Timisul de Sus, pe 16 octombrie 2011.

Dosarul a fost distribuit in mod aleator unei judecatoare care are experienta de mai mult de 15 ani in magistratura, inclusiv la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, relateaza Gazeta Brasovului.

Anchetatorii au stabilit pana acum ca Serban Huidu ar fi putut evita accidentul, atunci cand autoturismul de teren pe care il conducea, un Mercedes ML, a intrat in coliziune cu o Dacia Logan, la iesirea dintr-o curba, pe DN1, in toamna lui 2011.

Ca urmare a expertizei tehnice, s-au stabilit vitezele cu care circulau cele doua autovehicule. Astfel, Mercedesul condus de Huidu avea viteza de 87 de km/h, in timp ce Dacia Logan avea 40 de km/h in momentul producerii accidentului.

Cum s-a produs accidentul

Serban Huidu a fost implicat, in 16 octombrie, intr-un accident grav de circulatie, pe DN1, pe sensul de mers dinspre Predeal catre Brasov, pe segmentul situat intre Timisul de Sus si localitatea Darste. Acesta a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de o alta masina. Huidu se afla in masina impreuna cu sotia sa, cu cei doi copii in varsta de 2 si 4 ani si cu bona acestora.

Soferul Loganului a murit pe loc, pasgerul din dreapta la scurt timp dupa accident, iar ocupantul locului din spate, in ciuda eforturilor medicilor de a-l salva, a decedat a doua zi dimineata, la spital.

In urma accidentului provocat de Huidu si-au pierdut viata Ioan Garbis, Magda Draghici si Stefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firma din Brasov. In duminica de 16 octombrie 2011, ei se indreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a astepta un client din strainatate.

"In urma expertizei tehnice efectuate, a rezultat ca, la data de 16.10.2011, in timp ce se deplasa pe DN 1, in dreptul km. 149 din directia Predeal spre Brasov, aflat la volanul unui autoturism, Serban Huidu, in urma neadaptarii vitezei la conditiile de drum (carosabil ud), a patruns pe contrasens si a intrat in coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus", au transmis reprezentantii Parchetului.

Raportul medico-legal a aratat ca moartea victimelor a fost violenta, fiind cauzata de hemoragii interne si externe, consecutive, in principal, din cauza rupturilor de organe interne.

Serban Huidu risca o pedeapsa maxima de sapte ani de inchisoare, daca magistratii vor ajunge la concluzia ca fostul realizator TV "nu a luat toate masurile necesare pentru o deplasare in siguranta pe drumurile publice, in scopul evitarii producerii oricarui accident".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Serban Huidu incepere proces, #primul termen proces Huidu, #Huidu judecat ucidere culpa, #Huidu implicat accident rutier, #Huidu morti accident , #accident