Sentinta in cazul lui Serban Huidu a fost atacata cu recurs

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 16:52
3372 citiri
Sentinta in cazul lui Serban Huidu a fost atacata cu recurs
Foto: Arhiva

Familia uneia dintre victimele accidentului provocat de Serban Huidu la Timisul de Sus a atacat cu recurs, marti, la Curtea de Apel Brasov, sentinta pronuntata de Judecatoria Brasov prin care fostul realizator TV a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Recursul a fost depus la Curtea de Apel de catre sotia si fiul lui Stefan Balogh, soferul masinii cu care s-a ciocnit bolidul condus de Huidu si una dintre cele trei victime. De altfel, fiul lui Stefan Balogh declarase inca de vineri, ziua pronuntarii sentintei Judecatoriei, ca decizia instantei este inacceptabila.

"Nu s-a facut dreptate tatalui meu. A fost suspendat domnul Huidu de la pedeapsa, adica nu i s-a aplicat nicio pedeapsa. Este vorba despre pedeapsa minima, doi ani si jumatate. Domnul Huidu a facut o depasire si a facut-o cu viteza. Tatal meu a murit din cauza intentiei dumnealui de a conduce cu viteza, daca ar fi condus cu viteza mai mica nu ar fi existat morti.

Consider ca nu i s-a facut dreptate tatalui meu si o sa facem recurs. Vom cere inchisoare. Bineinteles imi doresc pedeapsa maxima pentru ca eu consider ca accidentul nu a fost din neatentie, din imprudenta, a fost pur si simplu undeva intre omor din culpa si omor cu premeditare. Nu se poate ca nimeni sa nu plateasca pentru moartea tatalui meu", a spus Mircea Balogh.

Tot dupa pronuntarea sentintei, vaduva lui Stefan Balogh a declarat ca sentinta Judecatoriei este revoltatoare si ca Serban Huidu ar fi trebuit sa fie arestat inca din ziua producerii accidentului in urma caruia au murit trei oameni.

"Decizia judecatorilor mi se pare revoltatoare. Deocamdata nu stiu de ce au luat-o. Poate sa ne omoare oricine la marginea drumului. Dansul nu raspunde nici macar pe partea penala, ca e cu suspendare. Am sperat pana in ultima clipa ca se va face dreptate, dar nu exista justitie in tara asta", a spus Elena Balogh.

Judecatoria Brasov l-a condamnat, vineri, pe Serban Huidu la doi ani si jumatate cu suspendare pentru ucidere din culpa, condamnarea find pronuntata pentru accidentul pe care Huidu l-a provocat, la sfarsitul lunii octombrie 2011, la Timisul de Sus, accident soldat cu moartea a trei persoane.

In plus, judecatorii au decis ca dupa trecerea celor doi ani si jumatate sa urmeze o perioada de patru ani si jumatate de incercare.

Fostului realizator TV urmeaza sa-i fie restituit autoturismul la volanul caruia se afla cand a produs accidentul, in timp ce Dacia Logan cu care s-a ciocnit va ramane in custodia autoritatilor judiciare ca proba la dosar.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#recurs condamnare Huidu, #Huidu condamnat suspendare, #Huidu inchisoare recurs , #accident