De ce nu s-a intors Gainusa la Cronica Carcotasilor si ce nu vom asculta niciodata la Radio Seven Interviu

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 07:49
40276 citiri
De ce nu s-a intors Gainusa la Cronica Carcotasilor si ce nu vom asculta niciodata la Radio Seven Interviu
Foto: Facebook/Mihai Gainusa

Mihai Gainusa are o noua emisiune, un matinal la Radio Seven, post la care este coleg, printre altii, cu Marius Vintila. Vineri, postul a emis prima oara, acesta luand locul HFM.

Mihai Gainusa are emisiune la un post de radio nou - E coleg cu Marius Vintila

Mihai Gainusa a implinit, anul acesta, in februarie, 20 de ani de radio, de-a lungul vremii trecand pe la RFI, Radio 21 si Kiss FM. Cu cine se bate pe acelasi tronson orar, ce aduce nou Radio Seven, ce gen de muzica si de emisiuni nu se vor auzi pe frecventa acestuia, 103,4 FM, si daca a lasat complet in urma "epoca" Cronica Carcotasilor ne-a spus Mihai Gainusa intr-un interviu acordat Ziare.com.

Ati avut deja primele matinale la Radio Seven. Care a fost feed back-ul?

Foarte bun. Stiti de unde mi-am dat seama? Ne-au chemat si la a doua editie. Serios acum, cel mai important e ca ne-am simtit bine dimineata la Radio Seven. Si atunci cand faci ceva cu placere, placerea se transmite.

Pe ce mizeaza matinalul "Sapte dimineata"? Ce-si doreste sa transmita?

Pe buna dispozitie, pe stiri comentate fara inversunare, pe energie buna si pe o cafea tare. Vrem sa fim ca un incarcator de rezerva, atunci cand bateria de stare buna a ascultatorului se descarca in trafic.

Directorul executiv al postului anunta ca echipa si-a propus sa faca un "slow-radio". Concret, ce inseamna asta?

Am cautat si eu pe Google Translate. Mot-a-mot inseamna un radio ardelenesc, dar nu cred ca e vorba de asta, deoarece sunt singurul ardelean din Seven. Mai degraba e vorba de atitudinea de relaxare, de spatiu intim si confortabil, la polul opus radiourilor comerciale actuale, care agreseaza prin muzica manelizata, prin asa-zise vedete romanesti umflate pentru bani cu pompa publicitatii, unde cel mai important departament din radio e cel contabil. Acest radio, Seven, se bazeaza pe departamentul Placere.

Cui se adreseaza acest post de radio? Cum arata si traieste ascultatorul postului de radio Seven?

Ascultatorul de Radio Seven e exact unul din acei putini romani care ignora capra vecinului si-si vede de oile lui. Muzicale, in general. E omul care isi traieste tineretea la orice varsta. Care poate, in sfarsit, sa deschida radioul in masina sau sa asculte in casti pe strada, fara sa fie agresat de bancuri rasuflate, copiate de pe bloguri sau situate la cel mai jos nivel calitativ, sub centura.

Nu ducem o lupta de gherila cu nimeni, nu ne momim audienta cu concursuri, nu vrem sa fim o corporatie FM cu nespe radiouri.

Ce nu se va gasi niciodata pe frecventa Radio Seven?

Manele. Nici macar deghizate in hituri pop. Concursuri penibile de tipul: "ascult X Fm". Si ce e cel mai important, avertismente de la CNA.

Segmentul de piata tinta este disputat cu un alt post de radio "rival"? Daca da, cu care?

Cu orice alt post in care activeaza Marius Vintila, Laura Ivancioiu sau Mihai Gainusa. Deci cu niciunul. Nu ca am fi noi cei mai buni, dar macar suntem constienti de asta. Suntem doar cei mai pozitivi. Deoarece nu mai avem nimic de demonstrat nimanui. Acum ne distram.

Pe aproximativ acelasi tronson orar este si matinalul prezentat de Andrei Gheorghe si Greeg, pe Pro FM, sau cel de la Radio Tananana, cu Vlad Craioveanu. Din primavara, se va auzi si Mihai Dobrovolschi, din nou la Guerrilla. Le considerati rivale, publicul e acelasi?

Ii salut si ii apreciez pe toti colegii mei de matinal, de la orice post de radio. In fond mancam aceeasi paine hertziana. Nu cred in impartirea riguroasa a ascultatorilor. Un om poate asculta mai multe radiouri, in functie de ce ofera acestea la un moment dat. Doar ca noi avem ambitia sa oferim mai multe momente date.

Exista planuri ca Radio Seven sa se auda si mai departe de Bucuresti?

Poate nu planuri, dar sperante cu siguranta. Am foarte multe semnale ca lumea ne doreste si in alte parti din tara. In lume deja ne asculta pe 7radio.ro.

De cand se lucreaza la acest proiect?

De lucrat se lucreaza din vara, de cand Bogdan Stratula a inceput sa adune echipa. Apoi s-au amenajat studiourile si s-a adus aparatura. Abia apoi a venit buna dispozitie. Pe carte de munca sau contract de colaborare.

La sfarsitul lunii septembrie, intr-un interviu acordat Ziare.com, Serban Huidu, intrebat daca veti reveni si dvs. la Cronica, a raspuns: "Noi ne-am intalnit pe perioada verii si am cazut de acord impreuna in ceea ce priveste revenirea lui. Din pacate, alte motive au schimbat situatia". De ce nu ati revenit?

Interviu cu Serban Huidu, revenit "pe sticla" la Cronica Carcotasilor - Se intoarce si Gainusa?

Din pacate, viziunile noastre asupra divertismentului difera radical. Dar sunt convins ca a format o echipa foarte buna si talentata, cu care va creste semnificativ audienta emisiunii lui. Eu n-am mai urmarit-o, dar ii urez succes.

Va fi cooptat la radio vreunul dintre fostii colegi de la Cronica?

Deja Mistretu' m-a ajutat cu niste voci de promo si sper sa extindem colaborarea.

Intr-un interviu pe care ni l-ati acordat in urma cu circa trei luni, sustineati ca aveati oferte si de la televiziuni. Nu v-a tentat nimic legat de televiziune? Ce gen de proiect v-ar atrage atentia?

Mihai Gainusa da in judecata Radio 21. Se intoarce la Cronica Carcotasilor? - Interviu

Am mai multe proiecte TV. In primul rand de "late night show", dar nu tabloid, ca piata din Strehaia e suprasaturata. De asemenea, pot face emisiuni-reportaj sau seriale de comedie. Si sunt optimist ca le voi face.

Dupa parerea dvs., exista la televiziunile din Romania emisiuni de diverstisment ce merita urmarite?

Sigur ca exista. Mari show-uri precum "Masterchef", "Vocea Romaniei" sau sitcomul "Las Fierbinti". Si in general emisiunile care ofera povesti credibile, decente si spectaculoase. Si, bineinteles, viitoarea mea emisiune, dedicata romanilor care nu scriu pe net cu "k" in loc de "c".

Legat de radiourile din Romania, cum vi se pare aceasta piata in prezent?

Cantonata in niste tipare. Radiouri care se copiaza unele pe altele muzical sau editorial, uitati-va la campanile cu premii, sunt la indigo; realizatori care isi monitorizeaza si imita penibil de atent idolii de mucava, directori care nu iubesc radioul, ci doar profitul, bonusurile si absentele, angajatori care nu-si respecta contractele semnate.

Prea multe orgolii, prea putin interes pentru nevoia reala a ascultatorului. Cati dintre realizatori si-ar lasa copiii sa asculte propriul program? De fapt, care "propriul"? Ca majoritatea nu mai sunt programe de autor, ci de "specialisti".

Si inca ceva, pentru oamenii care lucreaza in media: avem obligatii, dar si drepturi. Iar pentru drepturi exista justitie.

Presa tiparita e in "moarte clinica". Cum arata viitorul radioului?

Luminos la maximum. Poate nu in FM, dar americanii spun ca piata mondiala a consumului de radio a crescut spectaculos. Pe Internet. Dar nici aici nu poti pacali ascultatorul, daca n-ai continut. Iar Radio Seven poate n-are inca retea, dar avem la continut sa ne punem si-n cap. Sau in urechi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Gainusa radio Seven, #Mihai Gainusa matinal, #Mihai Gainusa Cronica Carcotasilor, #Mihai Gainusa noua emisiune , #Mihai Gainusa