O lectie austriaca la Innsbruck

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 23:43
13443 citiri
O lectie austriaca la Innsbruck

Din fericire, starea lui Serban Huidu pare a fi cu mult mai buna decat anuntase senzationalist si panicard presa din Romania. Teribila intamplare, care putea sa se termine cu mult mai rau, are insa invatamintele ei, bine de marcat.

In primul rand, este de remarcat reactia institutionala remarcabila a austriecilor. Practic, din momentul in care d-na Huidu a dat alarma, lucrurile au mers ca unse. Salvamontul l-a gasit rapid, elicopterul a venit imediat si a aterizat la doar 40 de m de accident, pana la spital pacientul a si fost stabilizat, iar la spital doctorii au procedat impecabil.

In mai putin de 24 de ore ei nu numai ca si-au facut treaba, ci au si organizat o conferinta de presa in care s-au aratat foarte precisi si profesionisti. Mai bine de atat ma indoiesc ca se putea.

Chiar mai remarcabila a fost reactia politiei din Tirol care, in cateva ore, a anuntat exact ce s-a intamplat, desi nici nu apucaseara sa vorbeasca cu victima si nu au existat martori, si a dat un verdict deloc convenabil pentru administratorii partiei de la Innsbruck.

"La data de 29-12-2010, orele 13.45 un tanar roman in varsta de 34 de ani, schia, impreuna cu familia sa, in masivul Patscherkofel, zona Patsch. Purta casca. In zona neteda a partiei, a intalnit un sant ud, in care i s-a blocat un schi si s-a prabusit in partea stanga a partiei, aproximativ 10 metri, printre copacii din padure. A suferit leziuni grave la cap. Romanul a fost ransportat pe o distanta de 40 de metri pana la elicopterul medical de urgenta, care l-a transportat la spitalul din Innsbruck", se arata in comunicatul politiei austriece.

Cu alte cuvinte, politistii austrieci rastoarna ipoteza unui accident provocat de manevra gresita a victimei si acuza starea partiei. Cu siguranta ca verdictul acesta nu pica deloc bine pentru administratorii partiei, in plin sezon turistic. Innsbruck este unul dintre cele mai impotante obietive turistice ale Austriei si nu este o reclama prea buna sa se afle ca un schior era sa moara din cauza starii proaste a partiei. In plus, un avocat inteligent poate scoate si unele despagubiri.

Ati vazut vreodata la politia romana o asemenea promtitudine? Ma indoiesc ca macar sa se fi sesizat pentru un accident de schi. Si ati vazut vreodata un verdict care acuza infrastructura, oricare ar fi ea? In Romania, starea proasta a drumurilor provoaca anual zeci daca nu sute de accidente. Mor soferi dupa ce incearca sa ocoleasca, in extremis, vreun crater din asflat sau cazand in capcane lasate de drumari in mijlocul soselelor? A fost totusi formulata vreo concluzie oficiala in acest sens? Eu n-am auzit decat mortul/ranitul e de vina.

Si pe cat de profesionist s-au comportat austriecii dupa accident, pe atat de iresponsabila s-a aratat din nou o mare parte a presei din Romania. Miercuri seara, Serban Huidu era dat aproape mort si nu numai de Can Can, publicatie de la care nu putem avea pretentii. Si Realitatea TV vorbea despre pronosticul rezervat al medicilor, desi acestia s-au pronuntat abia a doua zi si in cu totul alti termeni, de-a dreptul optimisti.

O asemenea gafa este fie o mostra de totala incompetenta, fie una de cinism fara margini. Inclin spre a doua varinata deoarece un Huidu pe jumatate mort "vinde" cu siguranta mai bine decat unul doar grav ranit. Iar faptul ca era vorba despre un coleg de breasla nu a avut darul sa taie din aplombul unor jurnalisti flamanzi de subiecte tari in aceasta perioada foarte secetoasa din punctul de vedere al stirilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Serban Huidu coma schi, #Huidu accident schi Austria, #Serban Huidu coma Austria , #stiri Serban Huidu