Serban Huidu, in coma in Austria - Vezi ce au spus medicii despre starea sa de sanatate

Joi, 30 Decembrie 2010, ora 15:44
5589 citiri
Serban Huidu, in coma in Austria - Vezi ce au spus medicii despre starea sa de sanatate

Starea de sanatate a "carcotasului" Serban Huidu este stabila, iar medicii au hotarat ca acesta va fi lasat sa se trezeasca progresiv din coma indusa. Cel mai probabil, vineri dimineata, acesta se va trezi complet.

In urma tomografiilor facute a reiesit ca prezentatorul TV are o sangerare usoara si o fractura craniana exterioara, insa starea sa nu este foarte grava, au anuntat, joi, medicii austrieci care il ingrijesc.

Deocamdata nu se poate spune in ce masura isi va reveni dupa iesirea din coma artificiala, insa doctorii austrieci sunt optimisti. Ulterior, prezentatorului Cronicii Carcotasilor i se va face o analiza speciala, care nu se poate face in timp ce se afla in coma artificiala.

Medicii sustin ca abia vineri se va vedea starea sa exacta de sanatate, daca recunoaste pe cineva, daca poate sa-si miste mainile si picioarele.

"Primul si cel mai important pas care a fost facut a fost intubarea, pentru a reusi sa i se supravegheze starea si a nu i se inrautati situatia. In urmatoarele ore, situatia nu se va schimba, va ramane in continuare stabila. Trezirea din coma artificiala va dura o perioada de timp. Abia maine dimineata (n.red-vineri) se va putea spune ceva exact in ceea ce priveste starea sa. Dupa ce il vom trezi, nu va fi necesara, mai mult ca sigur, o operatie", a declarat prof. univ. dr. Erich Schiumtzhard.

Conform cadrelor medicale din Austria, ranile pe care le-a suferit sunt tipice pentru acest tip de accident, cand o persoana se loveste de casca prin rotatia capului. Norocul sau a fost insa ca a avut casca de protectie in timpul accidentului, care i-a facut impactul cu solul mai usor.

"Nu se stie daca in urmatoarele saptamani va fi apt sa se intoarca la munca. Nu vorbim de refacere in zile, ci de o refacere in saptamani", a adaugat medicul austriac.

Deocamadata nu s-a luat nicio hotarare cand va fi transportat catre Romania, caci mai trebuie facute cateva analize neurologice, apoi familia si medicii vor hotari daca va fi trimis acasa sau va mai ramane sub supravegherea doctorilor din Austria.

Cum s-a produs accidentul

Prezentatorul de la Prima TV se afla pe partie, in Austria, cand, coborand cu viteza, a pierdut controlul schiurilor si s-a lovit de un pom. Surse citate de Antena 3 sustineau la inceput ca Huidu a incercat sa evite niste copii, insa ancheta a relevat ca partia nu a fost intretinuta corespunzator.

Dupa producerea accidentului, familia "carcotasului" a cerut ajutorul Ambasadei Romaniei in Austria. Ambasada a luat legatura cu familia si cu spitalul si li se ofera asistenta necesara in astfel de situatii, a declarat reprezentata MAE, Doris Mircea.

Quarterly Report - Editia 4

Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Marcel Ciolacu a ajuns în Turcia. Ce speră să obțină în urma vizitei VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit luni, 20 mai, pe Aeroportul Internaţional Esenboga, de reprezentanţi ai autorităţilor din Ankara. El face o vizită oficială în Turcia, la invitaţia...
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
#Serba Huidu medici, #stare sanatate Huidu , #stiri Serban Huidu