Serban Mihailescu: Sunt nevinovat (Video)

Joi, 19 Martie 2009, ora 10:08
1136 citiri
Serban Mihailescu: Sunt nevinovat (Video)

Serban Mihailescu a declarat in fata comsiei juridice a Senatului ca este nevinovat si a subliniat ca exista numeroase nereguli in ceea ce priveste actele juridice intocmite de procurorii DNA.

Senatorul este acuzat ca in 2006 ar fi primit de la Fanel Pavalache 11 arme de vanatoare pentru a-l mentine in functia de consilier la Secretariatul General al Guvernului si a fost audiat joi de comisia juridica a Senatului pentru a se stabili daca se va incepe urmarirea penala impotriva lui.

Mihailescu a declarat in fata comisiei ca pe 2 martie a fost chemat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca este cercetat in calitate de martor in dosarul legat de armele de vanatoare.

"Pentru ca le-am explicat ca nu ma consider vinovat cu nimic, procurorul mi-a zis ca trebuie sa ma prezint cu un avocat. (...) Era clar ca tinta era alta persoana si daca nu colaboram eram amenintat cu represalii penale. M-am prezentat cu avocatul a doua zi si m-au intrebat daca m-am razgandit. Dupa ce le-am spus ca nu stiam nimic despre armele respective, raspunsul a fost sec: 'Va schimbam calitatea de martor cu cea de invinuit'", a declarat Mihailescu.

Mihailescu a precizat ca a facut un memoriu la CSM in legatura cu aceasta problema, insa nu a primit niciun raspuns. El a adaugat ca in perioada la care s-au referit procurorii nu era lider de partid, ci doar membru al Consiliului National al PSD, motiv pentru care nu putea fi acuzat ca ar fi primit armele in calitate de lider politic.

Politicianul trebuia sa fie audiat pe 10 martie, in cadrul Comisiei juridice, insa data a fost amanata deoarece senatorul PSD a transmis o adeverinta medicala, pe baza careia solicita sa i se aprobe sa nu participe la sedinte in perioada 9-14 martie, din cauza unor investigatii medicale.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...