Vacaroiu: Cererea referitoare la Mihailescu, analizata pe 15 august

Joi, 31 Iulie 2008, ora 15:50
760 citiri
Vacaroiu: Cererea referitoare la Mihailescu, analizata pe 15 august

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat joi ca aceasta camera a Parlamentului a primit cererea de avizare a urmaririi penale a senatorului Serban Mihailescu si ca solicitarea va fi analizata la prima sedinta a Biroului Permanent, ce se va reuni in jurul datei de 15 august.

Vacaroiu a precizat pentru NewsIn ca Biroul Permanent nu se convoaca special pentru solicitarea trimisa de Ministerul Public referitoare la avizare urmaririi penale a lui Mihailescu.

"Vom discuta aceasta solicitare la prima sedinta a Biroului, care va trebui sa ia act ca senatorii juristi au finalizat raportul pentru celorlalti doi ex-ministri pentru care s-a cerut deja urmarire penala, Codrut Seres si Paul Pacuraru. La aceasta sedinta, Biroul va decide sa trimita comisiei juridice si aceasta ultima sesizare pentru Serban Mihailescu si sa stabileasca termenul pentru raport", a declarat Vacaroiu.

Juristii din Senat trebuie sa finalizeze raportul pentru Seres si Pacuraru pana pe 11 sau 12 august si ca dupa incheierea acestei proceduri se reuneste si conducerea Senatului, a adugat Vacaroiu.

Presedintele Senatului a mai aratat ca Biroul Permanent va analiza posibilitatea convocarii unei sesiuni extraordinare, dar pentru cele doua dosare, nu si pentru Mihailescu.

Procurorii cer Camerei Deputatilor si Senatului aviz de urmarire penala pentru Adrian Nastase si Serban Mihailescu, in cazul "Matusa Tamara" pentru cel dintai, si respectiv pentru infractiunea de primire de foloase necuvenite, pentru cel de-al doilea, ambele dosare fiind instrumentate de DNA si returnate de instanta suprema, anunta un comunicat al Parchetului General.

Senatorul PSD Serban Mihailescu este judecat in stare de libertate dupa ce procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au acuzat ca ar fi primit ca mita 11 arme de vanatoare.

Dosarul a fost deschis in urma denuntului facut de fostul consilier al lui Mihailescu, Fanel Pavalache. Cel din urma a fost arestat in 2002, in primul mare dosar de coruptie si a fost condamnat la sase ani de inchisoare, in 2004, fiind eliberat conditionat in iunie anul trecut.

Citeste si:
Extremistul Anders Behring Breivik încercă din nou să obţină eliberarea condiţionată
Extremistul Anders Behring Breivik încercă din nou să obţină eliberarea condiţionată
Anders Behring Breivik, extremistul de dreapta care a ucis 77 de oameni în Norvegia în urmă cu 11 ani, va încerca să obţină astăzi eliberarea condiţionată. El urmează să apară în...
Lumea are nevoie de mai multă electricitate, iar asta va duce la distrugeri climatice severe. Raportul devastator făcut public
Lumea are nevoie de mai multă electricitate, iar asta va duce la distrugeri climatice severe. Raportul devastator făcut public
Un raport publicat vineri, 14 ianuarie, de Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a constatat că cererea globală de energie electrică a crescut cu 6% în 2021, alimentată de o iarnă...