Miki Spaga da in judecata Guvernul pentru casa RAAPPS

Vineri, 29 Februarie 2008, ora 09:28
2427 citiri
Miki Spaga da in judecata Guvernul pentru casa RAAPPS

Nevoit sa paraseasca locuinta RA-APPS pe care o ocupa, fostul secretar general al Guvernului Nastase, Serban Mihailescu, a decis sa dea in judecata Executivul, potrivit Romania Libera.

Specialistii sustin ca senatorul PSD Serban Mihailescu, mai cunoscut sub porecla de Miki spaga, lansata in 2003 de presa franceza, ar putea castiga in instanta un eventual proces intentat Guvernului privind decizia prin care unele imobile ale RA-APPS, printre care si actuala sa locuinta, vor deveni case de protocol, daca ar contesta constitutionalitatea hotararii.

Avocatul Gheorghe Mateut a explicat ca "pe o critica de neconstitutionalitate" senatorul PSD ar avea sanse de castig, pentru ca exista deja un precedent in acest sens: procesul pe care Dan Voiculescu l-a castigat impotriva CNSAS tocmai contestand constitutionalitatea legii de functionare a acestei instutii.

In plus, avocatul Adrian Vasiliu, specialist in Drept civil, spune ca, in conditiile in care de multe ori se dau hotarari doar de dragul de a parea ca s-au rezolvat problemele, acestea pot sa nu fie constitutionale.

Conform deciziei Guvernului, chiriasii vizati ar trebui sa-si paraseasca imediat locuintele. Senatorul serban Mihailescu a declarat postului de radio BBC ca este nemultumit de decizia Guvernului, deoarece considera ca sta in conditii legale acolo, insa a admis ca intentiona oricum sa se mute, "deci nu ma intereseaza aceasta locatie si in urmatoarele doua luni voi rezolva acest lucru".

Printre demnitarii afectati de decizia Guvernului mai sunt si presedintele PSD, Mircea Geoana, cel al Senatului, Nicolae Vacaroiu, si fostul premier, Petre Roman. Mircea Geoana a declarat ieri ca va parasi imobilul RA-APPS "in cel mai scurt timp". Chiriile platite de fostii si actualii demnitari care stau in casele RA-APPS sunt modice, fiind cuprinse intre 60 si 1.000 de lei pe luna.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Serban Mihailescu, #proces RAAPPS , #stiri Serban Mihailescu