Fiica partizanului Toma Arnautoiu ii da replica lui Serban Nicolae

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 12:12
15428 citiri
Fiica partizanului Toma Arnautoiu ii da replica lui Serban Nicolae
Foto: Facebook / Serban Nicolae

Ioana Voicu Arnautoiu, fiica partizanilor martiri din Nucsoara, Maria Plop si Toma Arnautoiu, ii explica lui Serban Nicolae ca parintii sai nu au luptat pentru instaurarea unui regim strain, asa cum sustine senatorul PSD, ci pentru unul democratic.

Replica vine dupa ce Serban Nicolae a scandalizat opinia publica afirmat in comisia juridica a Senatului ca partizanii anticomunisti au daunat Romaniei, ei incercand sa schimbe stapanul sovietic cu stapanul american.

"Vreau sa va spun cateva cuvinte despre partizanii de la Nucsoara. As incepe cu Toma Arnautoiu, care este exact exemplul despre care vorbea domnul Nicolae in primul paragraf. A terminat Scoala de Cavalerie, a luptat doar pe Frontul de Vest, a fost ranit si a avut o mare 'vina': ultimul loc in care a fost incadrat a fost Regimentul de Garda de la Palatul Regal.

Fals fata de ceea ce a spus domnul Nicolae - si armata, si jandarmeria au fost reformate profund, in 1946. Arnautoiu a fost scos din armata, desi fusese un ofiter exemplar. E un nonsens ce spune domnul Nicolae - ca domnia sa considera ca a lupta impotriva regimului inseamna sa iti doresti un regim strain. Asta tine de democratie", a declarat Ioana Voicu Arnautoiu marti seara, la Realitatea TV.

Ea a reamintit ca Romania "a fost democratie pana la instaurarea comunismului", cetatenii avand dreptul sa aleaga dintre mai multe partide politice.

Pe de alta parte, Ioana Voicu Arnautoiu i-a transmis senatorului PSD ca "in munti nu au luptat doar militari, intamplator in grupul de la Nucsoara erau si doi militari, ceilalti erau tarani, pentru care comunismul a insemnat sa ramana fara mica lor proprietate, cum a fost si cazul lui Gheorghe Rizea".

"Pentru ei, a pierde proprietatea era un lucru esential, ca si minciuna pe care se baza noul regim comunist - oamenii care au ajuns la putere nu erau cel mai des si cei mai muncitori dintr-o anumita localitate", a adaugat aceasta.

De asemenea, partizanii din munti "voiau nu sa vina la Bucuresti si sa dea jos primul ministru, ci sa intervina cand schimbarea regimului era ajutata si de evenimente politice din Europa", a mai spus ea.

"Ei vroiau sa anihileze puterea locala. Niciun grup de partizani nu si-a propus sa vina la Bucuresti sa schimbe lucrurile", l-a contrazis Voicu-Arnautoiu pe Serban Nicolae.

Dupa mai bine de 9 ani de rezistat in munti, grupul de partizani al parintilor sai a fost tradat. Cel mai tanar dintre ei, care a refuzat sa se predea, a fost ucis de trupele de Securitate, iar alti trei, dupa un an de ancheta, au fost executati in noaptea de 18 spre 19 iulie 1959, alaturi de preoti, invatatori si ciobani care ii ajutasera sa supravietuiasca in munti, a povestit Ioana Voicu Arnautoiu.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Ioana Arnautoiu Serban Nicolae partizani , #PSD