Serban Nicolae: Amenintarea lui Juncker e "ridicola si usor etilica"

Marti, 06 Februarie 2018, ora 16:48
5372 citiri
Serban Nicolae: Amenintarea lui Juncker e "ridicola si usor etilica"
Foto: Twitter/@JunckerEU

Senatorul PSD Serban Nicolae a afirmat, marti, ca declaratiile presedintelui CE, Jean-Claude Juncker, la adresa Romaniei echivaleaza cu o "amenintare ridicola si usor etilica", iar "parerea" acestuia ca Parlamentul trebuie sa respecte Constitutia Romaniei e "ridicola si redundanta".

"Am vazut niste pareri personale, am vazut pe un domn care este presedintele Comisiei Europene care exprima niste temeri personale, care ne dadea un fel de amenintari sa modificam legile conform deciziilor CCR.

Probabil ca nimeni nu i-a spus ca amenintarea este ridicola si usor etilica, in conditiile in care toate deciziile CCR sunt luate in considerare de Parlament si intotdeauna sunt puse in acord proiectele legislative cu deciziile Curtii - nu de grija MCV, nu de grija aderarii la Schengen, ci pentru ca asa scrie in Constitutia Romaniei inca din 1991", a spus Serban Nicolae.

Intrebat daca el considera ca ce a spus Juncker reprezinta o ingrijorare personala si nu exprima parerea Comisiei Europene, Serban Nicolae a raspuns: "Nu, este o parere ridicola pentru ca, din punctul meu de vedere, sa spui ca Parlamentul trebuie sa respecte Constitutia Romaniei e si redundant si in general este jenant".

"Statul de drept a facut progrese remarcabile in Romania si se afla in stadiu acceptabil. Nu vom accepta ca Romania sa faca pasi inapoi. Trebuie sa fie un progres ireversibil si am incredere in sistemul judiciar din Romania.

Am luat la cunostinta de faptul ca am fost dezinformat, dar va anunt ca sunt bine informat in ceea ce priveste deciziile privind statul de drept", a declarat miercuri Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene.

Acesta a mai spus ca sistemul judiciar functioneaza in Romania, dar a atras atentia asupra modificarilor aduse in Parlament Legilor Justitiei.

"Sistemul judiciar din Romania functioneaza si nu putem spune acest lucru despre toate statele membre. Daca legile vor fi adoptate, asa cum se are in vedere de catre Parlament, atunci discutiile despre Mecanismul de Verificare si aderarea la Spatiul Schengen se vor pune in alti termeni", a avertizat Juncker.

Presedintele Comisiei Europene a afirmat ca asteapta deciziile Curtii Constitutionale pe marginea Legilor Justitiei si "daca totul merge bine sa ne gandim la Schengen", afirmand ca romanii nu trebuie tratati ca cetateni de mana a doua.

Citeste si Comisia Europeana avertizeaza Parlamentul de la Bucuresti in legatura cu Legile Justitiei si Codurile Penale. Scrisoarea lui Juncker si Timmermans

Iata de ce s-au intalnit Eugen Nicolicea si Serban Nicolae cu reprezentantii Comisiei de la Venetia

Amintim ca situatia Justitiei din Romania va fi dezbatuta, miercuri, in Parlamentul European

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Serban Nicolae Juncker Legile Justitiei , #PSD